Results 1 to 6 of 6
  1. #1


    Member Since
    Jun 20, 2009
    Posts
    2
    iMac won't detect wireless-n from AirPort Extreme.
    I bought a new AirPort Extreme today and it seems to be working correctly. However, OSX cannot detect the 5ghz wireless-n band. I have the SSID named differently than the 2.4ghz band. I've tried logging into it manually and that does not work either. I've also tried restoring factory settings and starting over but it just wont work. Any ideas?

    Here are a couple screen shots.

    Thanks for any help.




  2. #2

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,294
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    When apple put out the update for the software to go from 7.3.2 to 7.4.1 it has caused problems with the 5GHz 11n. Luckily i heard about it and have kept 7.3.2 on mine and it operates happily. Do you have the Dual antenna model - that may be different.

  3. #3

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,294
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Try setting to 11n per pic - see if that helps


    Click for full size - [color=#A7A7A7]

  4. #4

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,294
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Keep in mind with the settings in your pics above the network will default to the slowest speed of any unit connected so if you have an iPhone on the network it will operate at 11g

  5. #5


    Member Since
    Jun 20, 2009
    Posts
    2
    I was able to get the iMac to detect the 5Ghz network but the speed is absolutely terrible. It also will not connect at times and completely drops the connection randomly.

    I set both bands to 11n only and the 2.4 band works flawlessly. I can't get the 5Ghz band to work worth a crap.

  6. #6

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,294
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Take it back to Apple and ask for 7.3.2 to be put back on it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Airport cannot detect an IP address from my wireless modum
    By rachelcaitlin in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2009, 03:50 AM
  2. Airport does not always detect O2 wireless box
    By Keyblade92 in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2009, 06:11 AM
  3. Best Wireless Option for an iMac: Airport Extreme vs. The Others
    By TWBuddha in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2007, 10:22 PM
  4. My MBP won't detect my AirPort Express from 18 inches away.
    By ShillAT in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2007, 10:25 PM
  5. Comcast Internet, wireless network with Airport Extreme and Airport Express(es)
    By mtimberg in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 6
    Last Post: 05-23-2007, 11:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •