Results 1 to 6 of 6
  1. #1


    Member Since
    Jun 19, 2009
    Posts
    2
    my internet wasn't working, other computers are fine
    So Thursday afternoon after school, i go onto my computer and i had realized my internet wasn't working, all my families computers were working fine, i changed ethernet cables, nothing happened, my mom has a mac and the internet is fine. I went into Network settings in System Preferences and i went into network assistant and i chose "Ethernet Cable" and my internet has worked for a couple of seconds, i went back and did it again, and it went to internal modem, so i kept doing it, and it kept reseting to internal modem, its hard to explain. Im using my five seconds of time to ask for help here, how do you reset your network settings?, is my computer screwed?

    Thanks,
    Mick.

  2. #2

    rman's Avatar
    Member Since
    Dec 24, 2002
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    12,584
    Specs:
    2 x 3.0GHz Quad-Core, 6GB OS X 10.6.8 | 15in MacBook Pro 2.2GHz OS X 10.6.8 | 64GB iPad 2 WiFi
    Cool
    Have you tried a different network cable?
    Life isn't about waiting for the storm to pass, It's about learning to dance in the rain!

  3. #3


    Member Since
    Jun 19, 2009
    Posts
    2
    Yes, and if i choose a new location, i have internet fpr 5 seconds and then it claps out.

  4. #4


    Member Since
    May 27, 2006
    Location
    Concord, NC
    Posts
    445
    Specs:
    Macbook Pro 17" 2.6GHz 4GB RAM
    Try resetting your PRAM (reboot and hold down Command Option PR at the same time BEFORE the chime).

  5. #5

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,292
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    See here and make sure you hear at least 2 chimes per this - Resetting your Mac's PRAM and NVRAM

  6. #6

    Collin Bl's Avatar
    Member Since
    Apr 07, 2009
    Location
    Napier NZ
    Posts
    3,292
    Specs:
    27 iMac i5, MBP 13 & iMac 20, 2TB dual TC, AppleTV, iPh4S
    Mick - to get help you need to be specific - all my families computers - is not telling us anything. My guess - your computer is not screwed but someone needs to sort the settings on your LAN. Who set up your Mums computer, get them to sort the settings and remove the conflict/s.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mac internet sharing is fine but how do I access other computers on lan
    By macneru in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2011, 09:48 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 02-25-2010, 01:52 PM
  3. Connecting to my new Time Capsule with XP, 3/4 Computers work fine
    By takirc02 in forum Internet, Networking, and Wireless
    Replies: 0
    Last Post: 03-14-2009, 02:43 PM
  4. DSL suddenly not working on Mac, Working fine on Windows
    By Sr-ultimate in forum OS X - Operating System
    Replies: 1
    Last Post: 02-15-2009, 07:40 PM
  5. Can not connect to certain websites, other computers fine
    By knox in forum OS X - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2007, 07:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •