New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Internet, Networking, and Wireless Discussion of networking, internet, and wireless including Apple's Airport products.

Hello.. and HELP with horrible network problem 10.5.4 intel imac


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Andytee

 
Member Since: Aug 27, 2008
Posts: 1
Andytee is on a distinguished road

Andytee is offline
24" Intel Imac on 10.5.4.. on a network with 2 other macs and 5 pc's
all fixed IP adresses, gigabit hub, router onto broadband. networked laser printers.

Problem..
Suddenly the Imac can't see any of the PC's, they have vanished from the sidebar.
However if I go to "save as" on any file... there they are in the side bar, of the dialogue box and can be browsed and saved to as if there was nothing wrong..
Go to network pane..( browse network) and only the macs show
Go to "connect to server" and type in the ip address of a pc and it can't connect.. times out.. Open any program and go to "open file" and there they are again...
Ping a pc and I get a reply.. Both IP addressed lasers work fine.. however the shared Dymo label printer that is locally installed on one of the PCs has stopped working from the Imac and says it can't be found.. Internet is fine..

I've run diskwarrior, repaired permissions, changed the workgroup to upper case / lower case, redone the entire network on a different IP address.. all to no avail.. and I really really don't want to wipe it and re-install everything.. I've just got it all comfy..<lol>
If anyone has any suggestions... I would be eternally grateful..
many thanks

Andy
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Hello from the UK | Windows XP Wireless Connection »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 11:06 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?