New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Images, Graphic Design, and Digital Photography Discussion of all things graphics.

iPhoto shows an event as empty


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
chomper

 
Member Since: Jan 07, 2011
Posts: 77
chomper is on a distinguished road
Mac Specs: MacBook Air (2010), 1.86GHz C2D, 4GB, 128GB SSD | Power Mac G4 DA 466MHz, 1GB, OS X 10.4.11, OS 9

chomper is offline
Hello,

I came across yet another issue with iPhoto: it sometimes - for no particular reason - displays one of my events as empty, containing no pictures. This often (but not always) happens after I previously closed iPhoto with that event displayed OR after I switched between Events and Photos in the source pane OR after I edited a picture from that event.

However, I can't reproduce the bug consistently. :-(

Also, I tried rebuilding my iPhoto library and it didn't help.
QUOTE Thanks
chomper

 
Member Since: Jan 07, 2011
Posts: 77
chomper is on a distinguished road
Mac Specs: MacBook Air (2010), 1.86GHz C2D, 4GB, 128GB SSD | Power Mac G4 DA 466MHz, 1GB, OS X 10.4.11, OS 9

chomper is offline
Repaired permissions and rebuilt the library and the bug is still there.

But I am now able to reproduce it:

1) Select an event and open it to view its thumbnails in the viewer pane
2) Close iPhoto
3) Launch iPhoto
4) Switch from "Events" to "Photos" in the source pane
5) Switch back from "Photos" to "Events" in the source pane
6) Choose the event from point 1)
7) It is now displayed as empty!
QUOTE Thanks
EvenStranger

 
EvenStranger's Avatar
 
Member Since: Dec 09, 2010
Location: Virginia
Posts: 845
EvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really nice
Mac Specs: Currently 13" Late 2010 MBA, 4GB/128GB; Early 2011 13" MBP, dual core i7 2.7ghz, 4gb ram, 500gb hd

EvenStranger is offline
Confirmed iPhoto 9.1.3 (607). I have submitted the bug to our account manager, and have asked it be forwarded to the software engineering group.
QUOTE Thanks
EvenStranger

 
EvenStranger's Avatar
 
Member Since: Dec 09, 2010
Location: Virginia
Posts: 845
EvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really niceEvenStranger is just really nice
Mac Specs: Currently 13" Late 2010 MBA, 4GB/128GB; Early 2011 13" MBP, dual core i7 2.7ghz, 4gb ram, 500gb hd

EvenStranger is offline
Received reply back from Apple indicating 9.1.5 update released last week does address this issue. Tested on my computer and issue does appear to be resolved.
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,512
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
Great news! Thanks for the follow-up, EvenStranger!
QUOTE Thanks
chomper

 
Member Since: Jan 07, 2011
Posts: 77
chomper is on a distinguished road
Mac Specs: MacBook Air (2010), 1.86GHz C2D, 4GB, 128GB SSD | Power Mac G4 DA 466MHz, 1GB, OS X 10.4.11, OS 9

chomper is offline
Quote:
Originally Posted by EvenStranger View Post
Received reply back from Apple indicating 9.1.5 update released last week does address this issue. Tested on my computer and issue does appear to be resolved.
Tested it too and yes, the bug is gone!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Canon EOS 20D Not Found on Mac | Best Digital Camera Under $200 »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
How to find the iPhoto Library Folder Location sbvishal OS X - Apps and Games 34 10-05-2014 09:30 AM
Re-occuring iPhoto error message... Any advice? mrsmitty13 OS X - Apps and Games 5 05-31-2011 08:16 AM
iPhoto Help Needed rw1029 OS X - Apps and Games 1 03-19-2011 11:26 AM
iPhoto suddenly empty??!! gazman Images, Graphic Design, and Digital Photography 3 03-23-2008 03:57 PM
iPhoto - Background color too dark to read event titles matthieu OS X - Apps and Games 0 10-17-2007 05:40 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:27 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?