New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus • Advice and insight from world-class Apple enthusiasts • Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Images, Graphic Design, and Digital Photography Discussion of all things graphics.

Uploading pictures


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Hi. I am having trouble uploading pictures from my Imac. It used to work automatically, but now the image capture device doesn't recognize it. When I click on the camera window I get the following message: No Camera was found.

I have about a 3 year old Imac, version 10.5.8.

Thanks for the help!
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 16,664
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
Somehow you've managed to avoid telling us what sort of device you're trying to connect to Image Capture. Without that information, it will be very difficult to guess at what might be going on.
QUOTE Thanks
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Hi. I am just using the software that came with the computer: ImageCapture. I also have photoshop elements 4.0, but have never uploaded into that program. Not sure how to do that either.

Arrrrrrgh!

Thanks for your help.
QUOTE Thanks
Sawday

 
Sawday's Avatar
 
Member Since: Nov 19, 2006
Location: York, UK
Posts: 1,013
Sawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the rough
Mac Specs: 24" Aluminium, 2.8 GHz, 4Gb RAM. iPad2, iPhone4

Sawday is offline
Quote:
Originally Posted by Arthur Daley View Post
Hi. I am just using the software that came with the computer: ImageCapture. I also have photoshop elements 4.0, but have never uploaded into that program. Not sure how to do that either.

Arrrrrrgh!

Thanks for your help.
That's as maybe but what are you downloading from? A Camera? The internet? We need to know.

Happiness is not getting what you want, but wanting what you get.
QUOTE Thanks
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Hi.

I have a canon powershot SD780. I have tried 2 different cords, and my printer works from the bay, so it isn't the bay... It worked fine a couple of weeks ago. Hopefully it is just a 'setting' which got flipped, and needs to be changed back.

Is there a download upgrade of the imagecapture? Perhaps that would resolve the issue. I looked but couldn't find that either, and I don't know how to upload on to photoshop elements.

Thanks all!
QUOTE Thanks
Sawday

 
Sawday's Avatar
 
Member Since: Nov 19, 2006
Location: York, UK
Posts: 1,013
Sawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the rough
Mac Specs: 24" Aluminium, 2.8 GHz, 4Gb RAM. iPad2, iPhone4

Sawday is offline
You shouldn't really need to use image capture. Does finder not recognise the camera when plugged in? if so use that to copy the pictures over. Did the Camera come with it's own software? If so use that.

That said you are probably confusing people with your intial "I am having trouble uploading pictures from my Imac" Didn't you mean "uploading TO my imac?"

Happiness is not getting what you want, but wanting what you get.
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,017
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
Did you turn on the camera and set it to Playback mode?

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
prrs4me

 
Member Since: Mar 07, 2010
Location: Long Island, New York
Posts: 120
prrs4me is on a distinguished road
Mac Specs: MBP 17"(2.8 ghz Intel Core 2 Duo, 4 GB mem), 21.5" Imac, 15" MBP (2.4 ghz) all running ML

prrs4me is offline
I have been having the same problem on my imac. Image browser doesn't open when I insert my card into the card reader. Finder doesn't even show it as a drive. It works fine on my mbp so I know it's not the reader. I like image browser(a Canon program) because it puts the files in to folders by date. I have to open image capture in order to have it show up and then do it manually. I can't figure it out.
QUOTE Thanks
Sawday

 
Sawday's Avatar
 
Member Since: Nov 19, 2006
Location: York, UK
Posts: 1,013
Sawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the rough
Mac Specs: 24" Aluminium, 2.8 GHz, 4Gb RAM. iPad2, iPhone4

Sawday is offline
Does Image Browser have a preference setting and if so is it set to open automatically? My D90 is not recognised by my imac when attached but I've set Nikon Transfer to load and that does the copy. Also have you tried connecting the camera directly rather than just the card in a reader?

Happiness is not getting what you want, but wanting what you get.
QUOTE Thanks
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Bob: Yes, the camera is turned on. Ordinarily, all I have to do was plug it in, turn it on, and the image browser would open automatically and begin uploading. I do not know about 'playback' mode, but I did 'reset' all the settings back to their original settings, just in case but to no avail.

It's getting curiouser and curiouser...
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,017
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
Quote:
Originally Posted by Arthur Daley View Post
Bob: Yes, the camera is turned on. Ordinarily, all I have to do was plug it in, turn it on, and the image browser would open automatically and begin uploading. I do not know about 'playback' mode, but I did 'reset' all the settings back to their original settings, just in case but to no avail.

It's getting curiouser and curiouser...
You might want to open your owner's manual for the camera. It specifically states you need to set it to playback mode to transfer pics.

Have a similar camera one of the guys at work uses for taking jobsite photos and that camera also has to be changed to the proper mode to upload pics to my windows machine or it just sits there unrecognized by any of my applications.

Here's the Mac user guide for your camera - link.

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Funny thing is, while the owner's manual says to set it to playback mode, it doesn't say HOW to accomplish this.

I am keeping my sense of humor.
QUOTE Thanks
Sawday

 
Sawday's Avatar
 
Member Since: Nov 19, 2006
Location: York, UK
Posts: 1,013
Sawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the roughSawday is a jewel in the rough
Mac Specs: 24" Aluminium, 2.8 GHz, 4Gb RAM. iPad2, iPhone4

Sawday is offline
Quote:
Originally Posted by Arthur Daley View Post
Funny thing is, while the owner's manual says to set it to playback mode, it doesn't say HOW to accomplish this.

I am keeping my sense of humor.
It's the button with the right pointing triangle/arrow as any google search would have revealed.

Happiness is not getting what you want, but wanting what you get.
QUOTE Thanks
bobtomay

 
bobtomay's Avatar
 
Member Since: Dec 22, 2006
Location: Texas, where else?
Posts: 25,017
bobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond reputebobtomay has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP 2.33 C2D 256 4GB, MBA 13" i7 1.8, MB 2.0 2GB, Nano 4th, 3GS, iPad 1

bobtomay is offline
In case that doesn't help - Owner's Manual - page 27

I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.
QUOTE Thanks
Arthur Daley

 
Member Since: Feb 25, 2011
Posts: 11
Arthur Daley is on a distinguished road

Arthur Daley is offline
Dang! I was hoping it was something I hadn't tried.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Aperture 3 | Facebook Group Photos from my Mac »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Problem uploading pictures on iWeb elisabethvm Web Design and Hosting 2 08-20-2009 05:21 PM
Anyone else have issues uploading pictures to facebook? Tanner31593 OS X - Apps and Games 1 01-19-2008 11:34 PM
Problems with sizes of pictures when uploading... TornSi Images, Graphic Design, and Digital Photography 8 09-02-2007 11:27 AM
Uploading pictures theleero55 OS X - Operating System 1 05-10-2007 09:35 AM
Trouble uploading pictures flyin3d Web Design and Hosting 2 01-07-2004 10:06 AM

All times are GMT -4. The time now is 06:55 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?