New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Images, Graphic Design, and Digital Photography Discussion of all things graphics.

Iphoto issue NOT even APPLE themselves can solve??!!


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
msuperbauer

 
Member Since: Dec 27, 2010
Posts: 21
msuperbauer is on a distinguished road

msuperbauer is offline
I have an 07 imac, fully upgraded to 10.6.5 with 5gb of ram and just recently upgraded (although I can't call it that yet...) to i-life 11. I have rebuilt my library, I have done everything that Senior level tech advisors have tried to get me to do, including sending them a huge log of all my errors for wich engineering said "we have no solution yet" and that I am not the only one with this issue.. LUCKILY, I have all my pics backed up on an external HD, but am Wondering if any of you have or have had or are currently having a similar issue.. I go to open iphoto, it spins for like 3 seconds, all my stuff shows up on the right side (number of pics, events, pictures,etc) even all the events show up then BOOM! With in like 10 seconds it all disappears and force closes along with an error message.. Can anyone help me? Thank you in advance, I did search these forums before posting this and found nadda.. Please help!
QUOTE Thanks
Kevriano

 
Kevriano's Avatar
 
Member Since: Jul 02, 2006
Location: Crawley, England
Posts: 4,561
Kevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to all
Mac Specs: 20" Intel iMac 2.4 Ghz/3G Ram/320HD, Snow Leopard. PBook G4, 1.5Ghz/1.5 Ram/250 HD, Leopard 10.5.6.

Kevriano is offline
What's the error message?
What things have you tried to solve it?

Try my custom Mac Forums Search Engine: Mac Forums Google Search

Please use the reputation system if you consider any help given useful (it's the little ✓/✘ on the left <---)

QUOTE Thanks
msuperbauer

 
Member Since: Dec 27, 2010
Posts: 21
msuperbauer is on a distinguished road

msuperbauer is offline
It says this:


Process: iPhoto [2616]
Path: /Applications/iPhoto.app/Contents/MacOS/iPhoto
Identifier: com.apple.iPhoto
Version: 9.1.1 (9.1.1)
Build Info: iPhotoProject-5270000~1
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [112]

Date/Time: 2010-12-28 07:33:55.302 -0500
OS Version: Mac OS X 10.6.5 (10H574)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 183100 sec
Crashes Since Last Report: 5
Per-App Interval Since Last Report: 7906 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 3
Anonymous UUID: CBA9267A-981C-40DA-AA5B-FEFC0EE6D129

Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x0000000000000000
Crashed Thread: 29


And This is my first time resorting to the forums.. I have talked to several "senior Level" Tech's from the apple help line and have tried all the standard, rebuilding library, fixing the library, and such no avail.. Still force closes with in a minute... my library is 42gb (12k something pics)
QUOTE Thanks
Kevriano

 
Kevriano's Avatar
 
Member Since: Jul 02, 2006
Location: Crawley, England
Posts: 4,561
Kevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to all
Mac Specs: 20" Intel iMac 2.4 Ghz/3G Ram/320HD, Snow Leopard. PBook G4, 1.5Ghz/1.5 Ram/250 HD, Leopard 10.5.6.

Kevriano is offline
Ok, have you run disk utility from your install disc, and verified the disc and permissions?
If not start there, by doing that, especially the permissions repair.
This is not a library issue, but more something awry with iPhoto itself by the look of it.
Doing the permissions repair will not affect the photo's on your HD in iPhoto either.

Try my custom Mac Forums Search Engine: Mac Forums Google Search

Please use the reputation system if you consider any help given useful (it's the little ✓/✘ on the left <---)

QUOTE Thanks
hugtheslug

 
hugtheslug's Avatar
 
Member Since: Feb 19, 2008
Location: Kent, UK
Posts: 509
hugtheslug is a jewel in the roughhugtheslug is a jewel in the rough
Mac Specs: 2013 MacBook Air i5 13" / MacBook C2D 2.13GHz / iMac G5 iSight 1.9GHz / iMac G5 1.6 GHz / Pismo G4

hugtheslug is offline
I'm no expert here but you say you have 5gb RAM, an unusual configuration - EveryMac says of your iMac (if it's that model) Apple officially supports 4 GB of RAM, but third-parties have been able to upgrade the system to 6 GB of RAM using one 2 GB and one 4 GB memory module iMac "Core 2 Duo" 2.4 20-Inch (Al) Specs (Mid-2007, MA877LL, iMac7,1, A1224, 2133) @ EveryMac.com - how come only 5gb is recognised?
Perhaps you have a poor RAM module, as a google of EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS) has indicated it can be caused by failing RAM.

Cheers

Hugh

A little knowledge is a dangerous thing.
Warning - this user has only a little knowledge
QUOTE Thanks
DaFlake

 
Member Since: Jun 02, 2008
Posts: 709
DaFlake has a spectacular aura about

DaFlake is offline
I have to agree with Hugh on this one... 5Gb is is bit odd to say the least. Also, have you tired creating another account and logging in to see if you can open iPhoto without all the files in it? Does it open?
QUOTE Thanks
Kevriano

 
Kevriano's Avatar
 
Member Since: Jul 02, 2006
Location: Crawley, England
Posts: 4,561
Kevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to allKevriano is a name known to all
Mac Specs: 20" Intel iMac 2.4 Ghz/3G Ram/320HD, Snow Leopard. PBook G4, 1.5Ghz/1.5 Ram/250 HD, Leopard 10.5.6.

Kevriano is offline
Hadn't spotted the 5 gig RAM thing. That is weird, but nevertheless, I stick by my advice still.

Try my custom Mac Forums Search Engine: Mac Forums Google Search

Please use the reputation system if you consider any help given useful (it's the little ✓/✘ on the left <---)

QUOTE Thanks
msuperbauer

 
Member Since: Dec 27, 2010
Posts: 21
msuperbauer is on a distinguished road

msuperbauer is offline
I actually HAD the (as this imac came - 1gb of Ram) and it did the same exact thing.. ONLY difference is it took a bit longer (say 3-5 minutes to close vice under a minute). I upgraded the Ram based on a local apple reseller/certified repair store in my area's recomendation.. I have also (based on the advice of the senior tech rep from apple) created another "Temp library" to use until this issue is corrected in a software update (as per his instructions) and my "Temp iphoto" library works great.. I just dumped my cameras onto it to use SOME photos over the holidays.. no problems at all! As soon as i try and switch back to my master iphoto library, 30 seconds - spinning pin wheel, then force close, then message.. Sorry, I should of mentioned that.. The apple store I bought the ram for is pretty reliable,they are who apple sent me to last time I had an issue a couple years back.. I just want my iphoto to work I have litterally spent 4-6 hours on the phone with no avail... They did say engineering was aware of the problem and a small percentage of users including my self were having problems to this extent and that a solution was coming via an upgrade (with no idea of when or how long) Your help is VERY much appreciated!!
QUOTE Thanks
DaFlake

 
Member Since: Jun 02, 2008
Posts: 709
DaFlake has a spectacular aura about

DaFlake is offline
What model is your iMac?
QUOTE Thanks
msuperbauer

 
Member Since: Dec 27, 2010
Posts: 21
msuperbauer is on a distinguished road

msuperbauer is offline
My mac is a 20" right after they turned silver (from the white) I have (2) slots for memory on the bottom and I was told by my local apple store I could do up to (8gb) of ram.. (maximum of 4gb per slot).. The rest of the sytem is running amazingly! I-movie works flawlessly, I-dvd, same, flawlessly, I can even pull pics off of i-photo from i-movie and idvd?!!? I'm tellin ya! I have an issue that seems to have stumped EVERYONE!
QUOTE Thanks
DaFlake

 
Member Since: Jun 02, 2008
Posts: 709
DaFlake has a spectacular aura about

DaFlake is offline
Sounds like it may just be a corrupt database file in chich case I hope you had a backup as you may have lost everything in it.
QUOTE Thanks
msuperbauer

 
Member Since: Dec 27, 2010
Posts: 21
msuperbauer is on a distinguished road

msuperbauer is offline
If I have a corrupt database, how can I solve that?
QUOTE Thanks
DaFlake

 
Member Since: Jun 02, 2008
Posts: 709
DaFlake has a spectacular aura about

DaFlake is offline
Quote:
Originally Posted by msuperbauer View Post
If I have a corrupt database, how can I solve that?

You don't.... Basically it is a loss... I hope you have been backing up your data.
QUOTE Thanks
RavingMac

 
RavingMac's Avatar
 
Member Since: Jan 07, 2008
Location: In Denial
Posts: 7,615
RavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond reputeRavingMac has a reputation beyond repute
Mac Specs: 4GB Mac Mini 2012, 13" MBA, 15" MacBook Pro OSX 10.7, 32 GB iPhone 3GS, iPad2 64gb 3G

RavingMac is offline
I'm not an expert either, but if your temporary iPhoto library works fine and it only hangs when you try the old library it doesn't sound like a program problem to me.
If you have access to another Mac you might try importing your library into iPhoto on that machine (or better yet into Aperture) and see if it works. If it does you can re-export them to a new file and try it on your original Mac.

Just a suggestion.

I've always wanted to be smart, handsome and modest. But, I guess I'll have to be satisfied with two out of three . . .
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,629
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS Note 8!!

dtravis7 is offline
I Own that same model iMac but own iLife 09 so I can't help you I am afraid. I will search around and see what I can find.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iLife 11 | Problems Drawing With My Mouse »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
10.5.2 is out! pastorjay OS X - Operating System 105 02-14-2008 11:06 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:28 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?