New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Images, Graphic Design, and Digital Photography Discussion of all things graphics.

PocketWizard's Not Firing?? Help?


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
bennjiboi

 
bennjiboi's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2007
Location: Sydney, Bondi
Posts: 442
bennjiboi is an unknown at this point
Mac Specs: iMac 27" 3.06Ghz 4G Ram| iPhone 3G 8Gb

bennjiboi is offline
I wonder if anyone is having the same issue and if there may be a soloution.

Last night I was shooting a friend of mine and the setup was as followed:
Westcott Apollo
Sunpak 120J + External Battery Pack
PW Transmittor + Reciever + Transcever

I saw that there were 3 PW's because when I started to see the problems I was getting I decided to change things up and see if it was perhaps one of the PW's or something else.

It seemed that if I shot a series of frames then stoped to check them or move my light then very next frame would not fire my flash, but, all frams after that would.

This happened a few times so I started to take note of the PW and the light was firing everytime I shot a frame but not always firing the flash. I switched up the PW's to see if that was the issue but I could see everytime I shot the PW's light came on so it was firing for sure?

My Sunpak's battery pack means that there is no recycle time and I was shooting at 1/32 power anyway so I'm really stumped?

The only thing I didnt do was change the sync cord or batteries - Could this have been a issue? I honestly didnt bother to change either the battery or sync cord because I was thinking it could have been the flash of PW's. I recently picked up the PW's from eBay, they are second hand but in great condition and I think that if it was an issue with one of the PW's I woudnt have had the same issue with all of them.

Any help would be really great!

Stanton ATM 6 active monitors | Canon 450D | Razer Sphex
QUOTE Thanks
Village Idiot

 
Village Idiot's Avatar
 
Member Since: Apr 04, 2007
Location: Durtburg, WV
Posts: 2,641
Village Idiot is a glorious beacon of lightVillage Idiot is a glorious beacon of lightVillage Idiot is a glorious beacon of lightVillage Idiot is a glorious beacon of lightVillage Idiot is a glorious beacon of lightVillage Idiot is a glorious beacon of light
Mac Specs: Sooper Fast!

Village Idiot is offline
Check the cables. If it's a pc cable, they're notorious for being unreliable.

Chaotic Evil, Level 1 IT-Tech

Slough Roast Blog
Capitol Sound Blog
QUOTE Thanks
bennjiboi

 
bennjiboi's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2007
Location: Sydney, Bondi
Posts: 442
bennjiboi is an unknown at this point
Mac Specs: iMac 27" 3.06Ghz 4G Ram| iPhone 3G 8Gb

bennjiboi is offline
I'm using a HH sync cord to 3.5mm

I didn't think it was a cord issue, I will change cords tonight to be 100% but is this a common issue?

Stanton ATM 6 active monitors | Canon 450D | Razer Sphex
QUOTE Thanks
bennjiboi

 
bennjiboi's Avatar
 
Member Since: Jun 16, 2007
Location: Sydney, Bondi
Posts: 442
bennjiboi is an unknown at this point
Mac Specs: iMac 27" 3.06Ghz 4G Ram| iPhone 3G 8Gb

bennjiboi is offline
Someone just told me that pocketpizards have a 'stand by' mode - Can anyone confirm this as I cant find any info online?

Stanton ATM 6 active monitors | Canon 450D | Razer Sphex
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Help! I cannot get photoshop/lightroom to recognize my Nik Software plugin? | iPhoto won't kick me into Photoshop anymore »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
iTunes firing up in Mini-Player? Nikster Music, Audio, and Podcasting 1 09-15-2010 03:55 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:02 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?