New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple TV Discussion of Apple TV, the new revolution in watching television.

apple TV sound problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
lsherrill

 
Member Since: May 15, 2012
Posts: 3
lsherrill is on a distinguished road

lsherrill is offline
My Apple TV setup works fine, for a while. But usually after watching for an hour, more or less, of streaming content, the audio suddenly gets really bad - voices become totally muddled and unintelligible. People sound like aliens talking. (But I don't want you to think I'm hearing voices...)
To fix this, I can back out of streaming mode, go to cable for a moment, then come back and it sounds okay. I am rarely able to watch an entire movie without doing this at least once.
Help!
QUOTE Thanks
pendlewitch

 
Member Since: Sep 10, 2011
Location: Nelson,UK
Posts: 1,739
pendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of light
Mac Specs: iMac 27" Mid 2010, 3.2GHz Intel Core i3,4GB 1333 MHz DDR3, ATI Radeon HD5670 512MB, Mavericks 10.9.4

pendlewitch is offline
Hi,

Can you view the signal strength indicator in the ATV settings ? How many bars are showing? Also can you tell us a bit more about your specs and set-up please ?

iMac 27-inch Mid 2010 (wow....that old...eeeks!), WD My Book 1TB Firewire,WD My Passport Air 500GB, Magic Mouse,Magic Trackpad,
iPhone 5C, iPod Nano 4GB 3rd Gen, ATV2.
MOTM October 2012. These days normally happy with an occasional grumble.
QUOTE Thanks
lsherrill

 
Member Since: May 15, 2012
Posts: 3
lsherrill is on a distinguished road

lsherrill is offline
Connectivity does not seem to be the problem - 4 bars most of the time. I just replaced my router, but the problem was not solved.
QUOTE Thanks
lsherrill

 
Member Since: May 15, 2012
Posts: 3
lsherrill is on a distinguished road

lsherrill is offline
Also - video is not affected at all when the audio goes wild.
QUOTE Thanks
pendlewitch

 
Member Since: Sep 10, 2011
Location: Nelson,UK
Posts: 1,739
pendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of lightpendlewitch is a glorious beacon of light
Mac Specs: iMac 27" Mid 2010, 3.2GHz Intel Core i3,4GB 1333 MHz DDR3, ATI Radeon HD5670 512MB, Mavericks 10.9.4

pendlewitch is offline
Quote:
Originally Posted by lsherrill View Post
Connectivity does not seem to be the problem - 4 bars most of the time. I just replaced my router, but the problem was not solved.
There are 3 versions of ATV and I don't know how you have it connected to your TV or AV amp or what output of audio you have the ATV set to . Can you supply more info?

iMac 27-inch Mid 2010 (wow....that old...eeeks!), WD My Book 1TB Firewire,WD My Passport Air 500GB, Magic Mouse,Magic Trackpad,
iPhone 5C, iPod Nano 4GB 3rd Gen, ATV2.
MOTM October 2012. These days normally happy with an occasional grumble.
QUOTE Thanks
Sachabloke

 
Member Since: Jun 29, 2012
Posts: 1
Sachabloke is on a distinguished road

Sachabloke is offline
I have exactly the same problem. I turn the sound off for a minute and then the audio is fine. This occurs watching anything on my comp.
QUOTE Thanks
thrasher

 
Member Since: Sep 09, 2012
Posts: 3
thrasher is on a distinguished road

thrasher is offline
Hi- did anyone ever figure out how to resolve this? I'm having the very same issue. Sometime about an hour after watching (or streaming music via air play) the sounds goes crazy and sounds alien-like. As soon as I back out and turn off, then back on it'll work fine for another hour.

I've had my apple tv for over a year so I'm not sure Apple would cover it and switch it out.

Thanks!
QUOTE Thanks
Sur3Mac

 
Sur3Mac's Avatar
 
Member Since: Aug 03, 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,563
Sur3Mac is a jewel in the roughSur3Mac is a jewel in the roughSur3Mac is a jewel in the rough
Mac Specs: Late 2011 MBP 13" i5/16GB RAM,Early 2007 MB white 13", 2x TV 3rd Gen, ᣦ

Sur3Mac is offline
Does either of you own a Toshiba or Panasonic TV... cause these models are known to have these problems.
Anyway, it seems to be an IOS issue, which Apple may resolve or not, but there is a workaround until that happens.

-On ATV2, go to Settings
-Go to Audio & Video
-Go to Audio Output
-Change it from Auto to 16-bit.
-Feel free to change it back to Auto.

If power to the ATV gets shut off, and the noises return... you will need to check these settings again.

SM

QUOTE Thanks
farley

 
Member Since: Sep 17, 2012
Posts: 3
farley is on a distinguished road

farley is offline
I have the same problem changed apple TV once and router 2 x Has anyone resolved this ?
QUOTE Thanks
thrasher

 
Member Since: Sep 09, 2012
Posts: 3
thrasher is on a distinguished road

thrasher is offline
Quote:
Originally Posted by Sur3Mac View Post
Does either of you own a Toshiba or Panasonic TV... cause these models are known to have these problems.
Anyway, it seems to be an IOS issue, which Apple may resolve or not, but there is a workaround until that happens.

-On ATV2, go to Settings
-Go to Audio & Video
-Go to Audio Output
-Change it from Auto to 16-bit.
-Feel free to change it back to Auto.

If power to the ATV gets shut off, and the noises return... you will need to check these settings again.

SM
I own a Toshiba Regza. I tried the 16bit/auto switch and it'll fix it temporarily but about an hour later of watching tv, the funky sound comes back. So now I just seem to have the option of backing all the way out, switching the audio setting, or just turning it off and back on again.

I'm surprised Apple hasn't pushed out a new update to help resolve this. Does anyone know if there's a general schedule for deployment of Apple TV updates?

And SM, thanks for your response.
QUOTE Thanks
farley

 
Member Since: Sep 17, 2012
Posts: 3
farley is on a distinguished road

farley is offline
will try this tonite
QUOTE Thanks
farley

 
Member Since: Sep 17, 2012
Posts: 3
farley is on a distinguished road

farley is offline
tried this over the weekend it solved it at first but then happened again an hour later and it came back again
QUOTE Thanks
thrasher

 
Member Since: Sep 09, 2012
Posts: 3
thrasher is on a distinguished road

thrasher is offline
Quote:
Originally Posted by thrasher View Post
I own a Toshiba Regza. I tried the 16bit/auto switch and it'll fix it temporarily but about an hour later of watching tv, the funky sound comes back. So now I just seem to have the option of backing all the way out, switching the audio setting, or just turning it off and back on again.

I'm surprised Apple hasn't pushed out a new update to help resolve this. Does anyone know if there's a general schedule for deployment of Apple TV updates?

And SM, thanks for your response.
UPDATE: I took it to Apple's Genius Bar and they confirmed the funky sounds so it's not my Toshiba Regza... Because it was over a year old they said they could swap it out for another ATV2 for $60.... I wasn't pumped but made the purchase since my alternative was resetting the audio ever hour or so.

So I went home and watched a couple of 45 min-long shows and sure enough the sound came back halfway through the second episode. I have a genius appointment today to let them know that their $60 solution didn't work. So I'm going to ask for my $60 back or they need to give me a new ATV3 to try.. SOO frustrating.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Apple TV3 | iCloud ? i Tunes Match »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
[How To] Macintosh Keyboard Short Cuts hype.it Switcher Hangout 25 06-09-2009 09:53 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:23 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?