Results 1 to 11 of 11
  1. #1


    Member Since
    Apr 26, 2011
    Posts
    6
    ATV2 does not see my library
    Hi Folks,

    New to atv2, installed it and everything seemed to fine. Tunred on Home sharing in itunes and Atv2. Logged into itunes on both accounts. Atv2 does not see my library not matter what I do. Can some please help. The problem is probably small but I can get my hear around it.

    Thanks.

    Paul

  2. #2


    Member Since
    Feb 25, 2009
    Posts
    2,112
    Specs:
    Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10
    Is it showing your computer in the "computers" list on the ATV2?
    My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m, 16Gig ram; 2013 Mac Pro 6 core w/ D700, 16Gig Ram; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Linux; Apple TV (1080p version)

  3. #3


    Member Since
    Apr 26, 2011
    Posts
    6
    Hi netfel,

    No its not showing up whatsoever I'm getting nada I am able to use the device in every other way except see or select my computer in the computer parts

    Thanks

  4. #4


    Member Since
    Feb 25, 2009
    Posts
    2,112
    Specs:
    Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10
    Hmm, and iTunes is running on your desktop, and home sharing is turned on in iTunes? Have you also checked if you have a firewall that may be blocking it?
    My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m, 16Gig ram; 2013 Mac Pro 6 core w/ D700, 16Gig Ram; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Linux; Apple TV (1080p version)

  5. #5


    Member Since
    Apr 26, 2011
    Posts
    6
    Turned of the firewall in the iMac unless my router has one? It's zyxel router. I really baffled !

  6. #6


    Member Since
    Feb 25, 2009
    Posts
    2,112
    Specs:
    Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10
    Well, is the ATV2 on a different side of the router then the computer? Are you sure home sharing is turned on (not just logged into iTunes)
    My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m, 16Gig ram; 2013 Mac Pro 6 core w/ D700, 16Gig Ram; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Linux; Apple TV (1080p version)

  7. #7


    Member Since
    Apr 26, 2011
    Posts
    6
    Positive it's turned on and I am in wireless network

  8. #8


    Member Since
    Feb 25, 2009
    Posts
    2,112
    Specs:
    Late 2013 rMBP, i7, 750m gpu, OSX versions 10.9.3, 10.10
    That's weird. Try turning off home sharing on the computer and the ATv (remove account credentials), then turn on home sharing on iTunes then turn it on for the ATV. I would probably also try to find what IP the ATV has and see if I could ping it from the computer.
    My Macs: Late 2013 rMBP w/ 750m, 16Gig ram; 2013 Mac Pro 6 core w/ D700, 16Gig Ram; Mac mini G4, 1.25 GHz, 512m ram (server); Late 2011 11" MBA, 1.8GHz i7, 4Gig Ram, 256Gig SSD, HD3000; Powerbook 12" G4 1.33GHz running Linux; Apple TV (1080p version)

  9. #9

    DavidHH's Avatar
    Member Since
    Feb 28, 2010
    Location
    Hamilton, Ontario
    Posts
    259
    Specs:
    21.5" iMac i5 2.9 Ghz, 15" MBPro i7 2.0 Ghz, iPhone 5, iPhone 4s, ATV2, ATV3, iPad2, iPad Mini
    This maybe so obvious, but it worked for me so I thought I would mention it.
    I turned off Home Sharing on the Computer, and then turned it back on and it showed up on my ATV2.

    Worth a shot.

    Also make sure the iTunes Account is the same one for each device and you also have to be on the same local network.

    DavidH

  10. #10


    Member Since
    Apr 26, 2011
    Posts
    6
    Hi Folks,

    Thanks for all the replies but none have worked. I'll try and take this from teh beginning because right now I feel like flinging at2 out the window.

    I recently done a erase and install on my 24'' iMac. I installed a retail version of Leopard and installed a Snow Leopard upgrade (10.6.3) and rann all the updates that there was. I had my previous itunes home folder backed up on an external HD and I copied that one across and over wrote the new itunes home folder. I then imported this library into my new itunes. I read somewhere that this could be the cause of ATV not seeing my library, it suggested rebuilding the library (deleting files reimporting the xml list etc etc., which I did)

    I installed ATV after all of this and now I am where I am with a halfed baked ATV!

    I have ZyXEL router SEE LINK ZyXEL P-660HW-T1 v3 Wireless G ADSL2+ Router - Misco.co.uk. this comes as a standard router from my broadband provider could this be the source of my problems? I came across a discussion on boards.ie

    http://www.boards.ie/vbulletin/showt...p?t=2056086520



    The first three numbers of ATV and MAC IPs are teh same. Firewall is turned on but allows iTunes incoming connections.

    I am really really baffled. My wireless setting is on WPA Personal. I hope something can be gleamed from this.

  11. #11


    Member Since
    May 25, 2013
    Posts
    1
    I had this problem too. Apple TV2 could see my MacBook Library, but not my iMac library.

    It turned out that my problem was that my iMac was an Authorized Computer under an older apple ID - which was different to the Apple ID I now use for Home Sharing. It seems that Apple TV2 will only work with a Mac if that Mac is authorised under one Apple ID only. Therefore, on my iMac, I logged out of the iTunes store under my newer Apple ID account and I logged back in under my old user account. I then went to Store -> Deauthorize this Computer. I then logged back into iTunes under my newer account and reauthorized my iMac.

    Everything works fine now. My Apple TV2 can now see the library on my iMac.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. iTunes library to atv2 while Mac off?
    By Artintx in forum Apple TV
    Replies: 4
    Last Post: 03-03-2012, 03:25 PM
  2. Atv2 doa?
    By jjtiii44 in forum Apple TV
    Replies: 10
    Last Post: 02-28-2012, 12:54 PM
  3. atv2 help please
    By britown in forum Apple TV
    Replies: 3
    Last Post: 01-16-2012, 07:37 AM
  4. Media Library Conversion for ATV2
    By Redpedro in forum Switcher Hangout
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2011, 11:38 AM
  5. ATV2 will not restore
    By bkean14 in forum Apple TV
    Replies: 1
    Last Post: 02-21-2011, 02:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •