New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Rumors and Reports Discuss what's going on with Apple in this forum

New Blog: The Mysterious File:/// Bug


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
MF Blog Bot

 
MF Blog Bot's Avatar
 
Member Since: Apr 03, 2005
Posts: 60
MF Blog Bot is on a distinguished road

MF Blog Bot is offline
The Mysterious File:/// Bug

Recently, there has been a rather silent but important story floating around about an odd bug built into Cocoa (OS X’s application programming interface that, in part, includes the user interface elements of OS X including things like buttons and text boxes). Although not generating a lot of news, this is an interesting bug that’s worth exploring. Triggering the Bug The bug manifests itself simply by typing File:/// into any native Cocoa widget. Open up any application that uses Cocoa for its text boxes and enter that string. Press space …Read More →



The post The Mysterious File:/// Bug appeared first on Mac-Forums Blog.



Read more at the Mac-Forums Blog

Mac-Forums: On Twitter | On Facebook | On Flickr
QUOTE Thanks
chas_m

 
chas_m's Avatar
 
Member Since: Jan 22, 2010
Location: Victoria, BC
Posts: 17,512
chas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond reputechas_m has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 MBP, Black speakers, Black Benq second monitor, black(ish) iPhone 5s, Black 2012 iPad, etc.

chas_m is offline
This has been fixed in the 10.8.3 betas. Now if they'd just release 10.8.3 ...
QUOTE Thanks
vansmith

 
vansmith's Avatar
 
Member Since: Oct 19, 2008
Location: Toronto
Posts: 18,352
vansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 13" MBP (2.5 i5, 8GB)

vansmith is offline
Absolutely. As I noted, this bug appears to have been fixed in the 10.8.3 betas floating around. I just brought this up as a piece of interest more than anything.

Important Links: Community Guidelines : Use the reputation system if you've been helped.
M-F Blog :: Write for the blog
Writing a Quality Post
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,632
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Evidently, it also doesn't happen if you have system-wide autocorrect turned off.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
vansmith

 
vansmith's Avatar
 
Member Since: Oct 19, 2008
Location: Toronto
Posts: 18,352
vansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond reputevansmith has a reputation beyond repute
Mac Specs: 2012 13" MBP (2.5 i5, 8GB)

vansmith is offline
Yeah, the bug is tied to the autocorrect functionality. I tried to decipher the "nerd speak" but the bug has something to do with the autocorrect system running into a wall since it doesn't know how to parse what might be a file URI.

Important Links: Community Guidelines : Use the reputation system if you've been helped.
M-F Blog :: Write for the blog
Writing a Quality Post
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« iOS apps and the Collection of Data | Apple close to resolving Brazilian iPhone trademark issues »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Want to write for the blog? vansmith News and Community Announcements 15 12-11-2014 01:43 PM
Relaunch of the Mac-Forums Blog schweb News and Community Announcements 1 05-19-2009 06:26 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?