New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Notebooks Apple's notebook computers including MacBook Pro, MacBook, MacBook Air, PowerBook, and iBook.

MacBook Pro - URGENT!! Recording sound in iMovie makes robot sound??!?


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
vandal31593

 
vandal31593's Avatar
 
Member Since: Jul 05, 2006
Location: Canada
Posts: 95
vandal31593 is on a distinguished road

vandal31593 is offline
Hello all,

I am leaving on a 14 hour trip and i am going to use this macbook for a couple of those hours. I am leaving 1:00PM tommorow and i need this issue solved!!

Ok, so heres the story, i was recording videos in iMovie and i was playing around with the video and audio fx. I started to record and i got this weird robot kind of echo you hear in Voice candy, even though there was no "robot" echo fx. So i tryed restarting iMovie and when i switched to video capture mode, i heard a REALLY loud beep and then it showed the picture in the isight. so im like okay, maybe this is normal. and then i started to record and it kept making that sound... a robot kind of sound. It's hard to explain, but if you have used voice candy and have used the robot effect, it sounds EXACTLY like that. And by the way, i didnt open voice candy, i dont even think its installed. So i got panicy, since its only been like 3 weeks with my macbook pro. I did a system check adn restarted adn nothing works. This problem seems to only happen while recording. Ok, so i resterted and started up imovie and started to record and then started to record and then i played it back, and whoa it worked, and then i did it again and unfortunatley it came back. It also makes that echoey robot sound when im in preview mode, the picture you see before recording. Please help me, im going on a 14 hour flight, and i want to use my macbook pro to entertain myself.

Thank you.
QUOTE Thanks
Aptmunich

 
Aptmunich's Avatar
 
Member Since: Mar 09, 2004
Location: Munich
Posts: 9,075
Aptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant future
Mac Specs: Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2

Aptmunich is offline
Could the sound be feedback maybe?

If you're recording something through the internal microphone and it's playing loud enough through the internal speaker, the mic will pick it up again, causing a feedback loop, which can cause all kinds of funky sounds...
QUOTE Thanks
vandal31593

 
vandal31593's Avatar
 
Member Since: Jul 05, 2006
Location: Canada
Posts: 95
vandal31593 is on a distinguished road

vandal31593 is offline
WOW!!! It worked, i wonder why it was doing that! I've recorded with full volume before and it hasnt gave me any problems... Thank you so much, you saved me a trip to the apple store!
Thank you again!
QUOTE Thanks
Aptmunich

 
Aptmunich's Avatar
 
Member Since: Mar 09, 2004
Location: Munich
Posts: 9,075
Aptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant futureAptmunich has a brilliant future
Mac Specs: Aluminium Macbook 2.4 Ghz 4GB RAM, SSD 24" Samsung Display, iPhone 4, iPad 2

Aptmunich is offline
No problem Glad we found the culprit!
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« 1.2GB RAM For Parallel Workstation? | fizzing display. »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
imovie "exporting" sound glitch Mungzy Apple Desktops 4 08-15-2010 07:12 PM
No sound when importing on iMovie. Sexy Patrol Movies and Video 13 05-14-2006 01:05 PM
recording internal sound jacksonworld Music, Audio, and Podcasting 3 10-01-2005 08:21 AM
recording sound newmacuser07 Apple Notebooks 1 12-08-2004 07:32 PM
Sound Recording Application HopperJonusFang Switcher Hangout 6 07-21-2004 09:48 PM

All times are GMT -4. The time now is 01:00 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?