New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Notebooks Apple's notebook computers including MacBook Pro, MacBook, MacBook Air, PowerBook, and iBook.

Airport not working but no problem with router


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
nikstar

 
Member Since: Dec 31, 2009
Posts: 6
nikstar is on a distinguished road

nikstar is offline
I have a macbook pro with OS X 10.6.8. I came home from work the other day and my wireless internet was not responding. After a longgggg phone call with my ISP they determined it was not a service problem. but probably a problem with the airport.

The macbook works great with the ethernet cable and my iphone still gets perfect wifi.

I took it to my mac shop and he managed to get it connected to the wifi network but still could not connect to the internet via the airport.

My ethernet cable also does not work if the airport is on.

Things I have tried so far:

1. Reload the OS
2. Restart the modem
3. Clear the router cache

Has anyone got any ideas????

Thanks
Nik
QUOTE Thanks
chourreau

 
Member Since: Apr 03, 2011
Posts: 16
chourreau is on a distinguished road

chourreau is offline
Not sure it is the same problem but I will post my issue here and maybe you can try to do what I do and see if it works. If some other persons could help me out on my issue too that'd be great!

Here it is:

I also have a Macbook pro with Mac OS 10.6.8
I have been having some issues with my Airport and wifi connection since I migrated from a provider to another. I don't know if it's related but it happened at the same time. It's been 3 days and since then:

Every time I open the lid I am not connected to any network and need to choose my network. When I do, it does connect to the network but still I am unable to go on internet successfully. I need to go on:

Open network preferences>Assist me>Diagnostics>Select a location ( I always have the option between "Location" and "Location (17/10/2012 17:46)" and usually choose either one) At this point it tells me on the right the Network status and the following are green: Airport, Airport settings, Network settings but the following are red: ISP, Internet, Sever.

I am then asked to choose a network port configuration which is Airport in this case and then asked to choose a network where I select mine of course. It then diagnose and at this point it always green out all the network status and I am finally able to access internet.

This is very time consuming and frustrating so I would like to know how to resolve this. Now, the other issue is that I have tried to tweak it on my own and I was playing with the Locations and since then the Airport won't even show my network at all whereas it is showing fine on all the other devices I have in my home. I therefore decided to use my mobile phone as tethering to write this message and I have noticed exactly the same problem as with my other network. This one shows but I still have to go through all the diagnostics first to make it work.

Any advice?
QUOTE Thanks
chourreau

 
Member Since: Apr 03, 2011
Posts: 16
chourreau is on a distinguished road

chourreau is offline
I have tried to do the following but I don't even have a System configuration folder in My library preferences.
Any suggestion? Please help me as I am eating all my phone data cause I can't connect to my network meawhile!

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=858407
QUOTE Thanks
chscag

 
chscag's Avatar
 
Member Since: Jan 23, 2008
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 38,432
chscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond reputechscag has a reputation beyond repute
Mac Specs: 27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, 3 iPods, OS X Mavericks

chscag is offline
Quote:
Things I have tried so far:

1. Reload the OS
2. Restart the modem
3. Clear the router cache
What did the folks at the Mac shop tell you? It sounds like the airport card in your MacBook has failed.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Air Question | Does snow lepord really not read SDXC? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mac pro airport wireless problem nick_harambee Internet, Networking, and Wireless 3 09-24-2009 10:08 AM
Airport Utility Can't Find Airport Express via Linksys Router TWBuddha Internet, Networking, and Wireless 12 08-17-2009 06:53 PM
Airport Extreme problem: no wifi when connected to router dimlocator Internet, Networking, and Wireless 2 05-07-2008 02:10 PM
Router problem??? Airport flucuates. stemo99 Internet, Networking, and Wireless 4 04-19-2008 06:05 AM
DHCP & NAT not working on Airport Extreme romahicks Internet, Networking, and Wireless 0 07-13-2007 10:34 PM

All times are GMT -4. The time now is 05:04 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?