Results 1 to 7 of 7
  1. #1


    Member Since
    Sep 15, 2010
    Posts
    56
    MBP: losing sound connected to Cinema display?
    Good morning,
    I'm having an issue that I'm baffled with, and wonder if it's common...
    I'm running a MBP through a Cinema display with a keyboard & mouse... I really love how well everything works (recent switcher), but I keep losing sound; I've found that what I need to do to correct this is to restart without the display, at which time sound comes back. Then I reconnect the display & things are fine...for a while...then the sound eventually stops again.

    Has anyone else here seen this?
    thanks!

  2. #2

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    47,146
    Specs:
    27" iMac i5, 3.2 GHz, iPad 3, iPhone 5c, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    If the sound is working OK without the Cinema display being attached, I would suspect the cable and/or the ADC adapter. You didn't mention which model MBP you have but I assume you're using an adapter from your video out port to the Cinema display.

  3. #3

    schweb's Avatar
    Member Since
    Oct 27, 2002
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    13,190
    Specs:
    MacBook Pro | LED Cinema Display | iPhone 4 | iPad 2
    Which display is it? There are known issues with sound on the new 27" displays.
    schweb | community leader
    flickr facebook twitter tumblr google+ about.me

    Mac-Forums: On Twitter | On Facebook | On Flickr


  4. #4


    Member Since
    Sep 15, 2010
    Posts
    56
    it's a new 27" display... odd that it's just fine for a time--sometimes days.
    using 17" MBP, i5...

  5. #5

    schweb's Avatar
    Member Since
    Oct 27, 2002
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    13,190
    Specs:
    MacBook Pro | LED Cinema Display | iPhone 4 | iPad 2
    Quote Originally Posted by C-photo View Post
    it's a new 27" display... odd that it's just fine for a time--sometimes days.
    using 17" MBP, i5...
    There really isn't a fix at this point:
    AppleInsider | Users complain of sound issues with Apple's 27-inch Cinema Display
    schweb | community leader
    flickr facebook twitter tumblr google+ about.me

    Mac-Forums: On Twitter | On Facebook | On Flickr


  6. #6


    Member Since
    Sep 15, 2010
    Posts
    56
    ah, this completely went by me... hopefully they'll come up with something soon...thanks!

  7. #7


    Member Since
    May 24, 2010
    Posts
    20
    I have the same problem running the 27" display with my 13" MacBook pro. I find unplugging the display will fix the problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2011 MBP to cinema display?
    By Morgan19 in forum Apple Notebooks
    Replies: 3
    Last Post: 04-04-2011, 02:21 PM
  2. Replies: 13
    Last Post: 03-08-2011, 04:57 AM
  3. MBP 15" USB Port/LED Cinema Display/Flash Content Issues
    By addesso in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 01-17-2010, 11:56 PM
  4. Cinema Display won't turn on when USB's connected
    By Josh Behan in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2010, 10:09 PM
  5. iMac or 24" Cinema display with MBP
    By JohnCL in forum Apple Desktops
    Replies: 1
    Last Post: 07-07-2009, 11:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •