New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Notebooks Apple's notebook computers including MacBook Pro, MacBook, MacBook Air, PowerBook, and iBook.

PowerBook USB Problems


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
xwonderboy85x

 
Member Since: Sep 14, 2004
Location: Milwaukee, WI
Posts: 125
xwonderboy85x is on a distinguished road
Mac Specs: Aluminum 12" 1.33ghz PowerBook G4 w/ 1280mb RAM, 80gb 5400rpm HD, 64mb vid RAM

xwonderboy85x is offline
My USB ports have suddenly stopped working. They will give me power, but no signal. I've tried three different peripherals (SanDisk cruzer micro, 4g iPod and ATI Remote Wonder reciever) and none of them work in either of my two ports. I've tried restarting - still nothing.
I've been using a 4 port hub and all was working fine, except that it seemed like the hub would work, but the open port wouldn't. I would leave the cable from my iPod plugged into the hub as well as the remote wonder reciever. When I would try to plug my flash drive into the open port on the PowerBook, it would light up, but not show up on the desktop. If I'd pull it out and try it in the hub, it would.
I ran the TechTool Deluxe diagnostic program that comes with AppleCare and it said the USB ports are both working fine.
I have AppleCare coverage for another two and a half years as my PB is only about four months old.

Any idea?
QUOTE Thanks
jbsengineer
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by xwonderboy85x
My USB ports have suddenly stopped working. They will give me power, but no signal. I've tried three different peripherals (SanDisk cruzer micro, 4g iPod and ATI Remote Wonder reciever) and none of them work in either of my two ports. I've tried restarting - still nothing.
I've been using a 4 port hub and all was working fine, except that it seemed like the hub would work, but the open port wouldn't. I would leave the cable from my iPod plugged into the hub as well as the remote wonder reciever. When I would try to plug my flash drive into the open port on the PowerBook, it would light up, but not show up on the desktop. If I'd pull it out and try it in the hub, it would.
I ran the TechTool Deluxe diagnostic program that comes with AppleCare and it said the USB ports are both working fine.
I have AppleCare coverage for another two and a half years as my PB is only about four months old.

Any idea?
i'm having a similar problem but just with an external hdd.

just wondering are the devices your plugging in show up in the system profiler????

Josh
QUOTE Thanks
xwonderboy85x

 
Member Since: Sep 14, 2004
Location: Milwaukee, WI
Posts: 125
xwonderboy85x is on a distinguished road
Mac Specs: Aluminum 12" 1.33ghz PowerBook G4 w/ 1280mb RAM, 80gb 5400rpm HD, 64mb vid RAM

xwonderboy85x is offline
No, I look in my system profile and even though my iPod and flash drive are both plugged in (and getting power... the iPod is charging off the USB and the flash drive's LED is on) the system profiler just lists the USB ports and doesn't say anything about the devices plugged into them.
QUOTE Thanks
xwonderboy85x

 
Member Since: Sep 14, 2004
Location: Milwaukee, WI
Posts: 125
xwonderboy85x is on a distinguished road
Mac Specs: Aluminum 12" 1.33ghz PowerBook G4 w/ 1280mb RAM, 80gb 5400rpm HD, 64mb vid RAM

xwonderboy85x is offline
Okay, so now i just restarted my PB again and left the flash drive and the iPod plugged in when it restarted. It now recognizes anything plugged into the hub or the second USB port (I tried my iPod on both).
Is there any explanation for this or was it just a fluke?
QUOTE Thanks
xwonderboy85x

 
Member Since: Sep 14, 2004
Location: Milwaukee, WI
Posts: 125
xwonderboy85x is on a distinguished road
Mac Specs: Aluminum 12" 1.33ghz PowerBook G4 w/ 1280mb RAM, 80gb 5400rpm HD, 64mb vid RAM

xwonderboy85x is offline
Okay, so I'm still having troubles with my flash drive... System Profiler recognizes it, but it doesn't show up on the desktop! Is there any way for me to mount it?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« help! PG4 not booting??? | nanosaur2 savegame?? »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
PowerBook Sleep USB issues MickMAC Apple Notebooks 5 10-26-2008 08:12 PM
PowerBook USB Waking?!? xwonderboy85x Apple Notebooks 8 11-10-2004 09:59 PM
Sleep/wake, USB problems on iBook 700MHz newfred Apple Notebooks 3 09-16-2004 01:10 PM
G4 Powerbook 9.1 Startup Disc Problems remltr Apple Notebooks 5 04-23-2004 01:25 PM
9.2.2 USB problems Bikerbob Running Windows (or anything else) on your Mac 1 03-12-2004 01:43 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:13 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?