Results 1 to 7 of 7
  1. #1


    Member Since
    Jun 10, 2008
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    89
    Specs:
    MacBook Pro 2013. OSX 10.9. 8Gb mem, 3.6 GHz 750Gb HD. iPod Touch 2009. AppleTV2
    Built in iSight stopped working
    I use Skype a lot, that's the only thing I use my cam for.

    I haven't used it for a few days and now it is not working.

    I am fairly new to Macs, well a few months. There doesn't seem to be muchin the way of troubleshooting advice for built in iSight and no way in System Preferences to test your hardware.

    I haven't changed any settings as far as i know.

    Any ideas?

    Grrrrrr

  2. #2

    skaheadpunk's Avatar
    Member Since
    Jan 12, 2008
    Location
    Leicester, England
    Posts
    1,760
    Specs:
    MacBook, iPod Classic, 8GB 3G iPhone, Time Capsule
    Has it totally stopped working? When you open Photobooth does the light come on or is it just nothing? Do you get a black screen in Photobooth?

  3. #3


    Member Since
    Jun 10, 2008
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    89
    Specs:
    MacBook Pro 2013. OSX 10.9. 8Gb mem, 3.6 GHz 750Gb HD. iPod Touch 2009. AppleTV2
    Quote Originally Posted by skaheadpunk View Post
    Has it totally stopped working? When you open Photobooth does the light come on or is it just nothing? Do you get a black screen in Photobooth?
    The green light is still on but Photobooth shows a black screen. Attempts to take photo but nothing shows.

    This happened out of the blue. Can't think i would have done anything to to change isight settings.

    Have restarted Mac and got new software updates SINCE it stopped working yesterday in the hope that would help.

    I am now not in the country, having just moved, so cannot take it back to the
    shop with the guarantee.

    I just remembered I backed up with Time Machine within the last week. Can i do anything with that? What would happen to other data?

    Grrrrrrr

  4. #4

    skaheadpunk's Avatar
    Member Since
    Jan 12, 2008
    Location
    Leicester, England
    Posts
    1,760
    Specs:
    MacBook, iPod Classic, 8GB 3G iPhone, Time Capsule
    Ok, this one actually happened to me a while ago but I can't remember what on earth I did to fix it... I think it might have solved itself when I upgraded to 10.5, but that's doesn't help you, unless you can do an archive and install and that will do it. But that seems like a rather big thing to do TBH.

    Is it under warranty? I thought the Apple warranty was international you see, if you can get to an Apple store they should help. Have you tried to call Apple at all?

  5. #5


    Member Since
    Jun 10, 2008
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    89
    Specs:
    MacBook Pro 2013. OSX 10.9. 8Gb mem, 3.6 GHz 750Gb HD. iPod Touch 2009. AppleTV2
    Quote Originally Posted by skaheadpunk View Post
    Ok, this one actually happened to me a while ago but I can't remember what on earth I did to fix it... I think it might have solved itself when I upgraded to 10.5, but that's doesn't help you, unless you can do an archive and install and that will do it. But that seems like a rather big thing to do TBH.

    Is it under warranty? I thought the Apple warranty was international you see, if you can get to an Apple store they should help. Have you tried to call Apple at all?
    Not yet..and I haven't got John Lewis round the corner any more!!!! I saw another thread where the person said it just seemed to fix itself but i'll maybe contact Apple.

    Is there somewhere in System Prefs where you can switch the cam off or on or do ou just control it with each program you are using?

    Cheers

    Grrrr

  6. #6

    skaheadpunk's Avatar
    Member Since
    Jan 12, 2008
    Location
    Leicester, England
    Posts
    1,760
    Specs:
    MacBook, iPod Classic, 8GB 3G iPhone, Time Capsule
    Nothing in System Prefs that I can find or spotlight. Mine could well have fixed itself, I have no memory of doing anything more than being annoyed by it.

    If you can't get outside help I'd try the archive and install, mostly because I don't know what else to do, and that's what I do when I have absolutely no clue and it seems to be a software issue.

  7. #7


    Member Since
    Jun 10, 2008
    Location
    Edinburgh, UK
    Posts
    89
    Specs:
    MacBook Pro 2013. OSX 10.9. 8Gb mem, 3.6 GHz 750Gb HD. iPod Touch 2009. AppleTV2
    OK well here's a weird one for you.

    I shut down my Mac for 15 minutes. Restarted. And it's fine!!!

    ..for now!

    Thanks for advice earlier Skaheadpunk

    Grrrrrrrr

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP!!!! Built-in Isight not working!
    By philipday1 in forum Apple Notebooks
    Replies: 2
    Last Post: 05-20-2011, 03:52 AM
  2. Built-in isight and bluetooth not working on imac
    By havinamacattack in forum Apple Desktops
    Replies: 0
    Last Post: 12-23-2010, 10:26 PM
  3. Isight Stopped working
    By Kel.e.o.way in forum Switcher Hangout
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2009, 02:49 AM
  4. Built-in iSight not working as a webcam in XP ... ?
    By Omnimaxus in forum Switcher Hangout
    Replies: 6
    Last Post: 05-01-2009, 02:42 AM
  5. Built in iSight Camera stopped working on my MBP
    By Shadowiii in forum Apple Notebooks
    Replies: 0
    Last Post: 04-14-2008, 01:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •