New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Desktops Discussion of Apple's desktop machines including Mac Pro, iMac, Power Mac, and mini

G5 Video problem


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
WilliS
Guest
 
Posts: n/a

hmm ok, heres my problem:

took my G5 out of sleep this morning and had pink lines across my screen (the 2nd time this has happened to me)...

no way to get it to work, so i had to manually restart.

upon restarting the system, i had no video to my display at all..althought the OS loaded with no problem (could hear the sound buttons going up and down when i press the keyboard buttons...and the eject key opened the drive still)

the os was loaded..but i have no picture.

been turning it on periodically through the day, no such luck, still no video.

last time i had pink lines across my screen, after 2 reboots, it was back to normal for like 5 days or so.

__________________________________________________ _______________________

so this is what i dont get... if it was a monitor problem, i probably wouldnt be able to run my keyboard (its plugged through the monitor), and i can still boot up the machine by pressing the power button on the monitor... so it cant be bad.

with all my previous experiences with pc's, if your video card is TOTALLY dead, your system will not boot... but the system boots just fine.

if it was a ram problem, the system would not boot.... see above.

so against my better judgement, out came the tool kit, and i went to town... nothing was seated wrong... ram is in just fine, video card is in just fine... put it back together, still same problem.


my only possible option is that the ADC (or whatever the heck that port is called) has gone bad on the video card, but the DVI port is just fine...allowing the system to boot or something...

anyone with the original G5 have this problem? (this is my first real problem with the first edition G5 preordered in july of last year...)... its been a year...im sure someone has had a similar problem?

anyway...
1. if its my video, they better replace it...and i hope it gets upgraded! damnit! lol

2. if its my monitor, they BETTER replace it... and hell, ill take a 20inch for the inconvenience

3. if its my logic board....uh... ill cry.. then kill them... then cry some more lol


anyone? anything?
btw, unless you know keyboard shortcuts to repairing permissions, shut up lol
QUOTE Thanks
WilliS
Guest
 
Posts: n/a

figured out my own problem

http://discussions.info.apple.com/We...BY.1@.599d293f

if you have this problem, check out that link.....

later today i will try the hairdryer method to let you guys know if it works...stupid radeon
QUOTE Thanks
witeshark

 
witeshark's Avatar
 
Member Since: Mar 09, 2004
Location: Miami FL
Posts: 2,860
witeshark will become famous soon enough
Mac Specs: G4 1Ghz OS X 10.4.7

witeshark is offline
Gotta love it when users post their own soloutions and things are worked out
QUOTE Thanks
.emo.
Guest
 
Posts: n/a

Quote:
Originally Posted by witeshark
Gotta love it when users post their own soloutions and things are worked out
.the same kind of thing happened to me a year or so ago with my G4 cube.it would boot up with lines and everything would be all pixelated.i took it to apple certified dealers and they couldnt fix it. then i finally go it fixed...or so i thought so i sold it on ebay.and when the guy got it..it was still broken...almost a big lawsuit, but applecare saved the day.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Speaker help | IMac G4 Screen »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Importing video problem woofboy111 Movies and Video 11 04-01-2004 05:22 AM
iMac startup problems! (problem regarding "invalid key length, 4,444") mbollman Apple Desktops 1 03-03-2004 04:29 PM
G3 Hard Drive problem joe mama Apple Desktops 1 02-18-2004 01:22 PM
Startup problem OS 10.2 and G4 450 AGP lvinay OS X - Operating System 2 09-30-2003 11:21 AM

All times are GMT -4. The time now is 10:37 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?