New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Desktops Discussion of Apple's desktop machines including Mac Pro, iMac, Power Mac, and mini

Power Mac - causInternal hardriveing boot up question mark?


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
orange181

 
Member Since: Apr 27, 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 3
orange181 is on a distinguished road
Mac Specs: G4 Quicksilver 800 MHz OS 10.4.x

orange181 is offline
Hi all,

I'm running a g4 quicksilver running OS 10.4.x. Some time ago I attempted to install a new USB 2.0 PCI card. I mistakenly installed older drivers for it which "seemed" to lead to my 2 external firewire drives being banished from mounting on the desktop.

I since got rid of those drivers and got the USB card to work fine, but still no firewire. No firewire devices (drives or other) show up in system profiler or mount but the drives seem to spin up when I plug them in to the ports.

Now the mac will freeze up and started given me a question mark upon hard reboots. If I let it sit overnight I could get on the next day and and work for 10min before the process started again.

from reading posts, I recently booted into open firmware and reset-all, reset-pram, etc. restarted and I got back functionality! - no problems - but still no firewire - for three days before it froze up again and went back to the ? on boot.

I can boot up from disc warrior now but the internal HD won't show. And I'd love to back up if that drive is dying, but I can't get to my external FW drives to do it.

What the heck is going on?? There seems to be so many variables. I'm just lost so I hope anyone can help! THANK YOU!
QUOTE Thanks
orange181

 
Member Since: Apr 27, 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 3
orange181 is on a distinguished road
Mac Specs: G4 Quicksilver 800 MHz OS 10.4.x

orange181 is offline
woah, don't know what happened to the thread title there! That doesn't help get replies, does it?

*edit* nevermind, fixed it, sorry
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« mac mini upgrade | Greatest productivity »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dock - Question Mark Icon philsharp OS X - Operating System 4 01-19-2005 07:49 PM
Disc with question mark pops up aznburn210 Running Windows (or anything else) on your Mac 2 02-06-2004 11:52 AM
iMac won't boot paulsdalton Apple Desktops 1 01-20-2004 12:46 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:53 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?