Results 1 to 5 of 5
  1. #1


    Member Since
    Jun 16, 2011
    Posts
    2
    Question Installing Targa T3200 on a PPC G5
    Hello.
    does anyone know how to install this Video card, i have one and i need to get this working on a PPC G5, do i need drivers? which slot do i have to use?
    I cant find any drivers for this.

    This is the Card

    Pinnacle Systems - TARGA 3200

    Thank you for reading

  2. #2

    Slydude's Avatar
    Member Since
    Nov 15, 2009
    Location
    North Louisiana, USA
    Posts
    12,879
    Specs:
    2.8 GHz 2008 MacBook Pro 10.11, 8 GB mem, iPhone 8+, 2015 iMac 16 GB 10.13 beta
    I hope i am wrong on this because I love the G5 series. It looks like that card was only available for Intel Pentium machines. If I am right it won't work in the G5. No need looking for drivers.

    I think there were similar cards that would work but the name of one escapes me at the moment.

  3. #3


    Member Since
    Jun 16, 2011
    Posts
    2
    thanks for your reply, but im pretty sure that, the targa card was working on a g5, yesterday someone called me and told me that i needed the drivers of targa mac version 3.11 but in i lost any hope i spend the whole day finding those drivers with no success.

    Thanks.

  4. #4

    bobtomay's Avatar
    Member Since
    Dec 22, 2006
    Location
    Texas, where else?
    Posts
    26,572
    Specs:
    15" MBP '06 2.33 C2D 4GB 10.7; 13" MBA '14 1.8 i7 8GB 10.11; 21" iMac '13 2.9 i5 8GB 10.11; 6S
    Best I could tell, that whole Targa series was sold to OEMs and was primarily used in Pinnacle's own Deko commercial broadcast boxes and a few other Win 2000 work stations back when RAMBUS memory was in vogue.


    All of Pinnacle's own white sheets that I found about that series lists Windows 2K with SP2 as the requirement.
    Those things were $6k plus in price and were only compatible with specific motherboards.
    It's possible, but I can't see that someone would have spent the time re-writing drivers for OS X back during '01-'03.
    I cannot be held responsible for the things that come out of my mouth.
    In the Windows world, most everything folks don't understand is called a virus.

  5. #5

    Slydude's Avatar
    Member Since
    Nov 15, 2009
    Location
    North Louisiana, USA
    Posts
    12,879
    Specs:
    2.8 GHz 2008 MacBook Pro 10.11, 8 GB mem, iPhone 8+, 2015 iMac 16 GB 10.13 beta
    Nice job. You found a bit more than I did. I know there were some cards that would work with the G5 but haven't had time to check much.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ppc
    By iBook g4 in forum macOS - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 03-20-2013, 08:41 PM
  2. Use for old PPC G4?
    By 19birel in forum Apple Desktops
    Replies: 6
    Last Post: 02-20-2012, 11:18 PM
  3. how much can I do to my G5 ppc 10.4.11?
    By bluseashell in forum macOS - Operating System
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2010, 01:39 PM
  4. Installing only OS 9 on G4 PPC possible?
    By misterdmz in forum Running Windows (or anything else) on your Mac
    Replies: 3
    Last Post: 04-13-2010, 06:03 PM
  5. I had it with PPC
    By xj6jaguar1985 in forum Switcher Hangout
    Replies: 12
    Last Post: 09-26-2008, 07:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •