Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Apple Desktops (http://www.mac-forums.com/forums/apple-desktops/)
-   -   Difficulty with iMac and iOmega external drive (http://www.mac-forums.com/forums/apple-desktops/230619-difficulty-imac-iomega-external-drive.html)

mshenzi 02-26-2011 05:59 PM

Difficulty with iMac and iOmega external drive
 
Hello All,

I'm a bit baffled by something that's been happening with my new iMac. I have an iOmega hard drive that worked with my prior iMac perfectly well. On the new computer, anywhere from a few seconds to a few minutes after I boot it up, the hard disk icon suddenly disappears and I get a message that the disc was improperly ejected.

I used to back files up to the hard disc manually on the previous iMac. With this one, I've been using time capsule and it worked fine for a while, but this weird disk ejection has been going on for a few weeks now.

A few times I booted up the hard disc and raced to eject it properly in hopes that things would get back in synch, but the problem remains unresolved.

I'd really appreciate suggestions about how to fix this. I'm reasonably adept with the computer, but not a professional.

Thanks.

Thanks

Chilbear 02-26-2011 06:17 PM

My first line of defense when externals go astray is to run Applejack. Download it and follow instructions to clear out caches, refresh preference files and generally do a deep clean. Home

Other options are Onyx Download OnyX for Mac - OS X maintenance & optimization tool. MacUpdate.com

Kevriano 02-27-2011 02:19 AM

Have you tried a different USB lead? This sounds like a power issue to me.
Of course it could be a sign of a dying drive, but I'd certainly swap leads first. Process of elimination.


All times are GMT -4. The time now is 11:15 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.