Mac Forums

Mac Forums (http://www.mac-forums.com/forums/)
-   Apple Desktops (http://www.mac-forums.com/forums/apple-desktops/)
-   -   Just added another Mac to the fleet... (http://www.mac-forums.com/forums/apple-desktops/227115-just-added-another-mac-fleet.html)

MacMan886 01-21-2011 04:34 PM

Just added another Mac to the fleet...
 
Just bought a eMac 1.42 (Has 512MB ram, but definitely maxing it out), and believe it or not this will be the fastest (and newest) Mac I have owned. I am retiring my Custom built Pentium 4 PC and putting the eMac in its' place. I will now be 100% Mac! (again!). :Cool:

This is the one....

eMac G4/1.42 (2005) Specs (eMac 2005, M9834LL/A*, PowerMac6,4, A1002, 1903) @ EveryMac.com

CrimsonRequiem 01-21-2011 04:41 PM

Congrats. I remember using that Mac in Highschool. I was working on the school newspaper and yearbook. >_<"

MacMan886 01-21-2011 04:45 PM

I've used them before... for what they are, they are pretty decent performance wise, it will definitely get me through what I do daily.

Certainly will be better than what I had before my 3.0 GHz Pentium 4 Tower...

I had a Quicksilver 2002...800MHz, 1GB ram and it was a wee bit sluggish with 10.4.11....not bad though, it was certainly faster than my Pentium 4 I have now for some reason.

pigoo3 01-21-2011 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by MacMan886 (Post 1173387)
Just bought a eMac 1.42 (Has 512MB ram, but definitely maxing it out), and believe it or not this will be the fastest (and newest) Mac I have owned.

Gonna be a lot better than that 5500/250!;)

Do you mind sharing how much you paid for it...and where you got it (e-Bay, Craig's List, etc.)?

- Nick

MacMan886 01-21-2011 07:20 PM

Sure, no problem... I bought it from this lot -

APPLE EMAC DESKTOP COMPUTER 1.42ghz 512mb 80gb sale - eBay (item 300514834118 end time Feb-12-11 07:54:34 PST)

They have a little screen burn, but I could care less, it's most likely going to have an external monitor hooked up anyways.

pigoo3 01-21-2011 11:29 PM

Quote:

Originally Posted by MacMan886 (Post 1173442)
Sure, no problem... I bought it from this lot -

They have a little screen burn, but I could care less, it's most likely going to have an external monitor hooked up anyways.

Not a bad overall price for a 1.42ghz eMac.:)

- Nick

MacDude121 01-22-2011 12:04 AM

Quote:

Originally Posted by MacMan886 (Post 1173442)
Sure, no problem... I bought it from this lot -

APPLE EMAC DESKTOP COMPUTER 1.42ghz 512mb 80gb sale - eBay (item 300514834118 end time Feb-12-11 07:54:34 PST)

They have a little screen burn, but I could care less, it's most likely going to have an external monitor hooked up anyways.

Yeah, not a bad deal for that eMac, but that burned image in the screen would annoy the crap outta me. :Grimmace: If you have it hooked up to an external monitor though, no problem. :D

50voltphantom 01-22-2011 06:37 PM

Congratulations! I love my eMac.

Sonicjet 01-23-2011 06:46 AM

Congratulations, I have the same model except my screen is in perfect shape, you almost can't tell it's a CRT, great screen. The machine runs tiger well but do upgrade the ram, I was working on a report for college (I sold my asus g50 and I'm set to receive my new asus ul30 Monday) and noted that neooffice plus safari puts the machine at a standstill. You will want a gig or better.

MacMan886 01-24-2011 07:31 AM

Yeah, it should do fine for what I do on a daily basis, which is mostly online forums, news, ebay, craigslist, etc. I don't game at all... so that helps.

Heck, I used a 1.7 Celeron (Yeah, eww) custom built I had from 2001? to 2008 because that's all I needed... my current custom built has second hand parts in it... My best computer right now is my AMD Dual Core Compaq laptop..... 4gb ram, 320gb HDD and Vista Premium.

Plus I plan to order the capacitor kit from here in case I have a problem -

Apple eMac G4 Logic Board Capacitor Repair Kit

50voltphantom 01-24-2011 10:08 AM

Does anyone know if when you hook up an external monitor to an eMac if it automatically sends the signal to the new display or if you have to tell it to in system preferences?

pigoo3 01-24-2011 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by 50voltphantom (Post 1174603)
Does anyone know if when you hook up an external monitor to an eMac if it automatically sends the signal to the new display or if you have to tell it to in system preferences?

I think that you're going to like my answer!;)

Yes...the signal to the external monitor is sent automatically. But "officially" the eMac is only supposed to be capable of "mirroring" only on an external display. But (another but);)...there is a "hack" available that allows the external monitor to work in "extended desktop" mode.

In the "Display" preferences...you simply switch from mirror to extended desktop on the external monitor.

I've done this "hack" on an iMac G4...and it worked great!:)

HTH,

- Nick

MacMan886 01-24-2011 11:03 AM

Just added ANOTHER Mac to the fleet! I just keep finding them! Saw a lady carrying out a iMac to the trash this morning... I stopped her and asked her if there was anything wrong with it... she said nope, so home it came!

Hooked it up, and it's a iMac Summer 2001, 500MHz G3 (750cx). Has a gig of ram and OS X 10.3. Woo-hoo!

pigoo3 01-24-2011 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by MacMan886 (Post 1174621)

Hooked it up, and it's a iMac Summer 2001, 500MHz G3 (750cx). Has a gig of ram and OS X 10.3. Woo-hoo!

You are sooooo lucky!!!:)

Imagine someone just throwing out a perfectly working G3 iMac. Yeah I know it's 10 years old & only worth maybe (at most) $50 or less (maybe even free, just like you got it)!

But hey...like they say..."One person's trash is another person's treasure!;)

Congrats on the find,

- Nick

MacMan886 01-24-2011 11:13 AM

I'm glad I caught it time... she probably would have set it in the snow..... it would have blended in well... because it's a Snow. Haha...


All times are GMT -4. The time now is 03:37 PM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.