New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Desktops Discussion of Apple's desktop machines including Mac Pro, iMac, Power Mac, and mini

New 2TB My Studio LX HD slowing my imac way down


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
ak6143

 
Member Since: Dec 04, 2010
Posts: 2
ak6143 is on a distinguished road

ak6143 is offline
I just bought a 2TB Studio LX external HD from the Mac store in fact. Ever since I started using it last week my imac is almost not usable its so slow. Almost every time I try to even move my mouse or click on something I get the pinwheel. I turned it off and things seem to be much better. Not sure why this would be as there are only about 600gb of files on it so far and Im using my firewire port. Ive ran my disk utility and done a disk repair and have used Onyx to try what I could think of. I even removed istat pro and symantec but the thing that helped the most was just turning the hd off. How can I use this new HD while still getting my imac to work?
Thanks
QUOTE Thanks
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,499
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
Quote:
Originally Posted by ak6143 View Post
I even removed istat pro and symantec but the thing that helped the most was just turning the hd off. How can I use this new HD while still getting my imac to work?
Thanks
I suspect that's your problem right there. Are you sure it's completely gone? Symantec goes pretty deep and it's known to be horribly difficult to remove.

Quite honestly, the cure is worse than the (non-existent) disease in the case of Symantec.

Also, I would disable Spotlight indexing on the external. Open System Preferences => Spotlight. Click the Privacy tab and then drag the external's icon into the list. See if that makes a difference.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks
ak6143

 
Member Since: Dec 04, 2010
Posts: 2
ak6143 is on a distinguished road

ak6143 is offline
Im not 100% sure I got Symantec off all the way or that I know how but I did that part 2 days ago and it was still terrible trying to use the computer but when I shut the HD off this morning its been working great. Ill try changing that preference but if there are any other suggestions Im certainly greatful.
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Is there any way i can play itunes whilst my macbookpro is closed? | pdf online not opening »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
iMac can't browse MacBook Pro on the network LarryMcJ OS X - Operating System 2 06-28-2009 01:10 AM
Imac slowing down... rooeey OS X - Operating System 0 11-11-2008 09:58 PM
Apple Pulls Plug on Original iMac schweb Apple Rumors and Reports 7 09-13-2006 04:38 PM
The New iMac (merged) EDIT-XTREEM Apple Desktops 7 07-21-2006 04:29 PM
Imac first impressions -- whoa! asolo Switcher Hangout 13 07-11-2006 01:29 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:31 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?