New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Desktops Discussion of Apple's desktop machines including Mac Pro, iMac, Power Mac, and mini

Power Mac - Streaming internet video problems on Quicksilver G4


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
themik71

 
Member Since: Aug 17, 2009
Posts: 3
themik71 is on a distinguished road
Mac Specs: Quicksilver 933, 1.12 gb ram

themik71 is offline
I'm having trouble with my streaming video over the internet. I am running 10.4.11 with 1.12 gb ram and a Radeon 9800 AGP 128 mb video card. It used to work fine, albeit not great, but it was watchable on sites like youtube, hulu and facebook. All of a sudden the video is now very choppy and the audio is out of sync. It's like trying to watch a video on youtube on my old pismo 400 with 512 mb and the stock 10 gb drive. Not fun. I have tried the following things that I have come across in various discussion forums: I have emptied the browser cache, emptied the hd cache, defragged the hd, closed all other applications while running the video, downgrading to flash 9, clearing cookies, clearing the browser's past history, letting the buffer fill all the way up, as well as a few other things I can't remember right now. It is not the internet connection. I have tried it with a different machine and it works fine with it. I have a 300 gb hd partitioned in half with 35 gb remaining on one partition and 140 gb remaining on the other. I am at my wits end. The machine's memory is more than sufficient, the video card is 128 mb (the old one was the stock 32 mb geforce). There is more than enough empty space on the hd. I just don't know where to go next. I feel like I'm just missing one little detail, but I don't know wht it is. Please help. This is driving me crazy. Thanks in advance.
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,446
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS IPad1

dtravis7 is offline
Before I answer, can you tell me something? Have you installed all the latest updates on your 10.4.11 like latest quicktime and all other updates?

I have a reason for asking.
QUOTE Thanks
themik71

 
Member Since: Aug 17, 2009
Posts: 3
themik71 is on a distinguished road
Mac Specs: Quicksilver 933, 1.12 gb ram

themik71 is offline
Quote:
Originally Posted by dtravis7 View Post
Before I answer, can you tell me something? Have you installed all the latest updates on your 10.4.11 like latest quicktime and all other updates?

I have a reason for asking.

Yes. All of the updates have been installed. I am I thinking what I think you're thinking? That one of the updates is causing this?
QUOTE Thanks
dtravis7

 
dtravis7's Avatar
 
Member Since: Jan 04, 2005
Location: Modesto, Ca.
Posts: 27,446
dtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond reputedtravis7 has a reputation beyond repute
Mac Specs: iMac 2.4 C2D 10.9.4, iMac 2.16 C2d 10.6.8, Macbook2007 10.8.4, Mac Mini 10.8.4, iPhone 3GS IPad1

dtravis7 is offline
I also have a Quicksilver and a Digital Audio for that matter. In Tiger since the very last updates to Flash, Quicktime and Safari, YouTube videos jerk even on the Quicksilver and they did not before the updates. Also some videos on YouTube have been updated with higher quality versions and that is also affecting older machines also.
QUOTE Thanks
themik71

 
Member Since: Aug 17, 2009
Posts: 3
themik71 is on a distinguished road
Mac Specs: Quicksilver 933, 1.12 gb ram

themik71 is offline
I know they now have "HD" videos on youtube, but I didn't think that would effect the regular one, too. Even on hulu, too? Because from what I can tell, nothing has changed on hulu. One day I go to watch an episode of "30 Rock" and it is fine, the next, it is totally unwatchable. Even the short one-minute clips are bad.
But from what I gather from your response is that we're screwed. There is no solution?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Mac Mini keeps repeating registration process | Hard drive Setup »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:15 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?