Results 1 to 12 of 12
  1. #1


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    Angry Beeeping noise!!

    My Macbook Pro has recently started beeping.
    I think it comes form the HDD.(I think)
    It is a low sounding high pitched continuous beep.
    Is this due to bad power management or maybe a dying HDD?

    Also if its not beeping for some reason and I plug in my Wacom Bamboo (tablet) it will start beeping and not stop until I unplug it.

    any help would be great.
    Cheers
    Dave

    Specs
    Bamboo: MTE-450/K(A)
    Mac Book Pro 17"
    OS X 10.5.5
    2.33 GHz Intel Core 2 Duo
    2GB 667 MHz DDR2 SDRAM
    85 GB HDD Space

  2. #2

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    49,106
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    Have you checked the battery status?

    Regards.

  3. #3


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    'iStat Pro' (a widget)
    Says my battery health is at 96%

    I have had the battery changed once before because it expanded.

    regards
    Dave

  4. #4


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    here is a link to what it sounds like amplified:

    YouTube - Macbook beeping

    ignore the first and last beeps, its the constant sound that's alike.

    The sound i hear is at a much lower volume.

  5. #5


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    I have Verified my hard dive in disk utility.
    Happens on all USB ports.
    No new hardware installed.
    Im still under warranty.
    I will check Safe Boot in a sec.
    Couldn't say with enough certainty what type of beep it is but above is a link that should help.

    I have also spoken to Wacom and they have told me that a beeping noise means the item is faulty.
    So im sending that back soon.
    Just to clarify, the sound is still there when its not plugged in but just not always. 60% beep when not in / 100% beep when in.

    regards
    Dave

  6. #6

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    49,106
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    Try this WAG...

    Look for the plist file that your Wacom Bamboo Tablet created and delete it.
    (won't cause harm to the system)

    Should be here somewhere:

    /Users/your user name/Library/Preferences/

    Also go into your System Preferences and select "Sound". Then select the "Sound Effects" tab. Check to see if everything there is as it should be. You might find that a "system alert" sound is on or something similar.

    I listened to the beep sound you posted but other than a signal like beep sound it's hard to identify where it's coming from. Hopefully you can narrow it down.

    Regards.

  7. #7


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    I started up in Safe Mode and there was no beep when I plugged in the Wacom (appart from the faulty tablet)

    So I think you may be correct in saying that it could be the Wacom software.

    The sound doesn't come from the speakers so it wouldn't be a sound effect ot system alert.

    I will try deleting the files now...

    Cheers

  8. #8


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    Software removed, Problem persists.

    I also had a glitch on restarting after safe mode. The chime kept repeating itself so i had to force shut down and reinitialize manually.

  9. #9

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    49,106
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    Maybe you're narrowing it down a bit.

    You didn't remove the Wacom software, only its preference list file. (plist)

    The next thing to try is completely uninstall the Wacom software. If the program has an uninstaller, use that. Otherwise just drag the Wacom application and whatever other Wacom files you can find with Spotlight to the Trash.

    BTW, if that beeping sound isn't coming from the speakers, what is there in your MBP that can produce a beeping sound or any other kind of sound? Hmm, maybe a modem. Do you have a built in modem in your MBP?

    Regards.

  10. #10


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    I used the uninstaller to uninstall it but still beeping.
    I have noticed that inkserver.app now runs on startup and i cant seem to delete or stop it as it just comes back.
    no modem

  11. #11


    Member Since
    Nov 28, 2008
    Posts
    8
    turns out inkserver.app is an app we all have but is only activated when a tablet is found.
    HD>System>Library>PreferencePanels>Ink.PrefPane
    HD>System>Library>CoreServices>Menu Extras>Ink.Menu

    The beeping seems to stutter as I scroll.

    Ran Verify Disk permissions again got these results:

    Verify permissions for “HD”
    Reading permissions database.
    Reading the permissions database can take several minutes.

    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Sites".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Desktop".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Application Support".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Assistants".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/MIDI Drivers".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Plug-Ins/Components".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Plug-Ins/Digidesign".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Plug-Ins/VST".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Plug-Ins".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Sounds/Alerts".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Sounds/Banks".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio/Sounds".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Audio".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/ColorPickers".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Compositions".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Favorites".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/FontCollections".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Fonts".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/iMovie/Plug-ins".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/iMovie/Sound Effects".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/iMovie".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Input Methods".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Internet Plug-Ins".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Keyboard Layouts".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Preferences".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Printers".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Screen Savers".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Sounds".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library/Voices".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Library".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Movies".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Music".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Pictures".
    ACL found but not expected on "System/Library/User Template/English.lproj/Public".
    Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Resources/OwnerGroupTool" has been modified and will not be repaired.

    Permissions verification complete

  12. #12

    chscag's Avatar
    Member Since
    Jan 23, 2008
    Location
    Fort Worth, Texas
    Posts
    49,106
    Specs:
    Late 2013 27" iMac, iPad 3, iPhone 6s+, iPhone 6+, 3 iPods, El Capitan
    OK. Boot the machine with your install disk, run First Aid, and do a "repair permissions".

    You should be able to run First Aid from the top menu after you cancel out "install operating system".

    If by chance you have "OnyX", you can use it to repair permissions instead of having to boot from the install media. Or download from here (free app):

    Download OnyX for Mac - OS X maintenance & optimization tool, Leopard only. MacUpdate Mac Optimizers Software Downloads

    Regards.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. noise virus or noise malware infection
    By flyingtiger in forum OS X - Operating System
    Replies: 11
    Last Post: 09-16-2014, 04:25 AM
  2. HD noise?
    By sunny_ab in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 12-20-2009, 08:16 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 10-29-2008, 06:21 PM
  4. What is that noise?
    By Oistrakh in forum Apple Notebooks
    Replies: 1
    Last Post: 08-28-2008, 09:44 PM
  5. That noise
    By spudd4242 in forum Switcher Hangout
    Replies: 9
    Last Post: 03-08-2007, 05:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •