New To Mac-Forums?

Welcome to our community! Join the discussion today by registering your FREE account. If you have any problems with the registration process, please contact us!

Get your questions answered by community gurus Advice and insight from world-class Apple enthusiasts Exclusive access to members-only contests, giveaways and deals

Join today!

 
Start a Discussion
 

Mac-Forums Brief

Subscribe to Mac-Forums Brief to receive special offers from Mac-Forums partners and sponsors

Join the conversation RSS
Apple Desktops Discussion of Apple's desktop machines including Mac Pro, iMac, Power Mac, and mini

g4 350/256 struggling with clean install 9.2.1


Post Reply New Thread Subscribe

 
Thread Tools
paranoidjack
Guest
 
Posts: n/a

guys, just got a g4 350 and I have successfully installed 9.2.1 from the installation CD. Now I got problems-during boot (with extensions on), I get an error and it crashes. If I hold with extensions off, the comp will load to the desktop but then freeze before any icons appear. The computer will not allow me to boot from anything but a CD right now:

1) Tried holding C
2) Tried removing internal battery for 5 minutes (it seems as if it just goes right ot he HD as BIOS would on a PC)
3) Tried booting without the HD connected.

Any ideas?
QUOTE Thanks
mateo107
Guest
 
Posts: n/a

Hi Jack-

I just found this forums, so maybe you've already gotten this resolved. If not, there could be a couple of different things.

I would check your memory. You could very easily have some bad RAM causing your MAC to fail. Similarly, I would try resetting the PMU on the motherboard. It may need to be reset.

Please repost if you need more help, I'd be glad to try and help you troubleshoot!

-matt-
:batman:

Quote:
Originally Posted by paranoidjack
guys, just got a g4 350 and I have successfully installed 9.2.1 from the installation CD. Now I got problems-during boot (with extensions on), I get an error and it crashes. If I hold with extensions off, the comp will load to the desktop but then freeze before any icons appear. The computer will not allow me to boot from anything but a CD right now:

1) Tried holding C
2) Tried removing internal battery for 5 minutes (it seems as if it just goes right ot he HD as BIOS would on a PC)
3) Tried booting without the HD connected.

Any ideas?
QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


« Network Card Speed in a beige G3 | Screen problems on iMac G3 »
Thread Tools

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Trying To Install Mac OS 9.0 On A Clean G3 lhs24 Running Windows (or anything else) on your Mac 3 09-28-2004 08:13 PM
OS X Clean Install - restore Users folder? jp_tix OS X - Operating System 10 02-13-2004 02:06 PM
clean install of Panther qc dsm tsi OS X - Operating System 2 02-02-2004 12:12 PM
OS9 Install Problem in Panther - HELP! Big Beard OS X - Operating System 2 01-07-2004 11:00 PM
RE: Clean install reapersllilgirl Other Hardware and Peripherals 7 12-08-2003 10:07 AM

All times are GMT -4. The time now is 05:37 AM.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
X

Welcome to Mac-Forums.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this community the ultimate source for your Mac since 2003!


(4 digit year)

Already a member?