View Single Post
cwa107

 
cwa107's Avatar
 
Member Since: Dec 20, 2006
Location: Middletown, Pennsylvania
Posts: 26,632
cwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond reputecwa107 has a reputation beyond repute
Mac Specs: 15" MBP, Core i7/2GHz, 8GB RAM, 480GB Crucial M500 SSD

cwa107 is offline
I had a similar intermittent issue and found that it was related to incompatible third-party daemons running in the background. I was able to nail this down just by seeing the repeat instances of starting and stopping of the daemon in the Console log (Applications => Utilities => Console). Once I removed it (Paragon Snapshot Beta), performance was great for a little while.

Shortly after that, I noticed that Paragon updated another one of their products that I use - Paragon NTFS for Mac, claiming that it was now Snow Leopard compatible. I installed it and it seemed to work fine initially. But I started encountering numerous spinning wheels, particularly when using Firefox and iPhoto, but also using other miscellaneous applications. I found that after removing Paragon NTFS, everything was great again.

The moral of this story, even if you did a clean install, as I did - it's entirely possible that the migration assistant can pull over incompatible software that runs transparently in the background and can cause major issues.

Take a look at Console and see if anything stands out as being weird. Also, use a program like AppFresh to ensure that all of your apps are up to date.

Liquid and computers don't mix. It might seem simple, but we see an incredible amount of people post here about spills. Keep drinks and other liquids away from your expensive electronics!
QUOTE Thanks