PDA

View Full Version : why doesn't xp recognize all my ram via bootcamp?



mahmoodali
12-03-2007, 12:06 PM
hey guys..
well i got a macbook pro 15" with 4gb ram.. i installed xp using the bootcamp helper! however when i check the ram recognized on the windows partition it says 3GB what happend to the other 1gb ram?
thanks

goobimama
12-03-2007, 01:57 PM
I'm just guessing here, but could it be because of XP being 32bit and not supporting that much of RAM?

mahmoodali
12-03-2007, 03:44 PM
i don't know about that ?
any idea how to find out if my xp is 32 or 64 bit ?

PerryLynch
12-03-2007, 04:10 PM
If your XP isn't specifically labeled as x64-bit then it's 32-bit.
Also, XP Pro does have the memory limitation that goobimama mentions.

I know it's disappointing, but think of it this way: Why would you want to run that much stuff on the XP side anyway?

Perry

mahmoodali
12-03-2007, 06:57 PM
yeahh , it's probably 32-bit!!
why do i need that much ram on my xp side? a more interesting question would be why would i need xp in the first place? you see i'm an architecture student and all my work is on autodesk -autocad and 3ds max (which are not compatible with Mac)

hyperstatik
12-04-2007, 09:48 AM
Here is the best explanation for 32bit windows.

http://www.tekadventures.com/index.php/archives/50

mahmoodali
12-04-2007, 10:28 AM
thanks hyperstatik

newtomac22
10-09-2009, 04:40 PM
wait.. so does this mean that because it is not saying that it has 4 that means its not touching the other 2 gbs that are there?