PDA

View Full Version : Iphoto no longer loading my video from sony handycam HELP!!



nickbolson
09-14-2017, 09:48 AM
I have a Sony Handycam HDR-CX405. From the time I bought it I would just plug it into my Mac and iphoto would open up automatically and my videos would be there waiting for me. Yesterday that suddenly stopped happening. I've tried quite a few different things to get it to work such as: changed usb setting to mass storage, auto, msm (or whatever the abbreviation is), tried using different usb ports, and a few other minor things. When I put it in MSM the iphoto opened up but showed "no photos" even though there are videos on the camera. I am able to see the videos in finder but theyre in quicktime and I dont want them in quicktime (difficult to get onto youtube) I want them in iphoto. Its less than a year old and has been taken care of.
Any ideas?

chscag
09-14-2017, 06:11 PM
Welcome to our forums.

Apple is no longer updating or supporting iPhoto. The replacement for iPhoto is "Photos". With that said, we need to know which version of macOS you're running and also information about your hardware: Mac model and year.

Have you made any changes lately? To your Mac? macOS update?

nickbolson
09-14-2017, 10:32 PM
Sorry I meant photos. I'll have to get all of that information. And put it in a reply. Thanks.

IWT
09-15-2017, 05:24 AM
Whilst you're gathering the info our Administrator asked for, have you tried Image Capture (found in Finder > Applications)?

You connect your Sony by USB directly to the Mac and open Image Capture. If this works as it should, you can save the videos to any place of your choosing, including Photos of course.

Moreover, if Image Capture worked and it allowed saving to a Folder in Documents, for example; but not Photos, this could indicate a problem with latter. Corrupted database or similar.

Just a thought.

Ian