Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Difficulty with iMac and iOmega external drive

    Member Since
    Feb 26, 2011
    Posts
    1
    Difficulty with iMac and iOmega external drive
    Hello All,

    I'm a bit baffled by something that's been happening with my new iMac. I have an iOmega hard drive that worked with my prior iMac perfectly well. On the new computer, anywhere from a few seconds to a few minutes after I boot it up, the hard disk icon suddenly disappears and I get a message that the disc was improperly ejected.

    I used to back files up to the hard disc manually on the previous iMac. With this one, I've been using time capsule and it worked fine for a while, but this weird disk ejection has been going on for a few weeks now.

    A few times I booted up the hard disc and raced to eject it properly in hopes that things would get back in synch, but the problem remains unresolved.

    I'd really appreciate suggestions about how to fix this. I'm reasonably adept with the computer, but not a professional.

    Thanks.

    Thanks

  2. #2
    Difficulty with iMac and iOmega external drive
    Chilbear's Avatar
    Member Since
    Jun 14, 2007
    Location
    Toronto
    Posts
    574
    Specs:
    2xiMac24 w Parallels 6 (1x White, 1x Aluminum), iPhone 3GS with iOS5
    My first line of defense when externals go astray is to run Applejack. Download it and follow instructions to clear out caches, refresh preference files and generally do a deep clean. Home

    Other options are Onyx Download OnyX for Mac - OS X maintenance & optimization tool. MacUpdate.com

  3. #3
    Difficulty with iMac and iOmega external drive
    Kevriano's Avatar
    Member Since
    Jul 02, 2006
    Location
    Crawley, England
    Posts
    4,558
    Specs:
    20" Intel iMac 2.4 Ghz/3G Ram/320HD, Snow Leopard. PBook G4, 1.5Ghz/1.5 Ram/250 HD, Leopard 10.5.6.
    Have you tried a different USB lead? This sounds like a power issue to me.
    Of course it could be a sign of a dying drive, but I'd certainly swap leads first. Process of elimination.
    Try my custom Mac Forums Search Engine: Mac Forums Google Search

    Please use the reputation system if you consider any help given useful (it's the little ✓/✘ on the left <---)


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Iomega external drive not recognised by Yosemite
    By mpcpba in forum OS X - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 01-22-2015, 02:31 PM
  2. Yosemite and external Iomega e-go drive
    By rn2fly in forum OS X - Operating System
    Replies: 3
    Last Post: 01-13-2015, 09:56 AM
  3. iomega 1tb external drive not recognized
    By kcarnes9051 in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 1
    Last Post: 06-21-2010, 11:16 PM
  4. Iomega external drive
    By Bob_R in forum Switcher Hangout
    Replies: 2
    Last Post: 11-28-2009, 04:23 PM
  5. Help- Iomega external hard drive
    By gary in forum Other Hardware and Peripherals
    Replies: 2
    Last Post: 07-17-2007, 01:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •